• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Патриарх Неофит: Вярата ни укрепява, дано да укрепи и бедстващите

Патриарх Неофит: Вярата ни укрепява, дано да укрепи и бедстващите

/КРОСС/ В столичната митрополитска катедрала „Света Неделя" Патриарх Неофит, архиереи и свещенството на Българската православна църква отправиха молитви към Бога за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията.

"Когато ни е тежко се обръщаме към този, който може да ни помогне. Вярата ни укрепява и се надяваме да укрепи страдащите от това бедствие. Различни инициативи се провеждат във връзка със сполетялата ни беда. Имаме съболезнователен адрес до областния управител и до кмета на Варна. В тези моменти не трябва да извличаме политически дивиденти. И аз не бих могъл в този момент да говоря за политическа окраска на тази беда. Нека да оставим близките да преживеят този тежък момент и ние с каквото можем да помогнем", каза патриархът.

"Не знаем Божиите пътища. Каквото се е случило, вероятно някой от нас го заслужава, но обръщаме се към Божията милост, за да не страдат невинни души, а да бъдем всички в сферата на радостта и да укрепваме вярата си и да се молим за утеха на всички близки", каза още той.

"За мен е най - важно да прекрати този безвременен дъжд, но ние сме под Бога и най - важното в този момент е да не забравяме, че все пак сме човеци грешни и че това е един повод добре да размислим, че когато не можем да се обединим в радостта на някакво събитие, то Бог допуска понякога да се обединим в такива скръбни обстоятелства", каза от своя страна варненският митрополит Йоан.

След края на литургията всички присъстващи, многобройните миряни излязоха при гроба на Българския екзарх Йосиф Първи, за да се помолят за упокоение на душата му и за душите на загиналите българи при бедствието в Североизточна България.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.