• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

ПФ застава зад Москов

ПФ застава зад Москов

/КРОСС/Валери Симеонов заяви категоричната подкрепа на Патриотичния фронт за министъра на здравеопазването Петър Москов и призова да не се прави от нищо нещо.

Основната задача на ДПС е да цепи българското общество и да го противопоставя. С искането за оставка на здравния министър Петър Москов те играят театрална постановка. Но това не е дневният ред на нашето общество, коментира в студиото на TV7 съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той смята, че министър Москов е прав да нарича нещата с истинските им имена. В България се страхуваме да казваме истината, добави Симеонов. 

Вчера ДПС поиска оставката на здравния министър Петър Москов заради изказванията му за нападенията срещу лекари от Спешна помощ в ромските махали.

"Преди няколко дни един български министър взе, че каза истината. Каза я с много лоши и неподходящи думи, два пъти се извини. Само че, че беше истина го знаем всички. Патетиката не може да затулва истината. Тя няма етнически характер, а дълбок социално-политически характер" - защити го след това лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„В една демократична държава не може с незаконни действия да се елиминира незаконие. В една държава с демократични порядки има съд. Няма колективна вина, има персонална вина. Този виновник, побойник, хулиган е идентифициран. Той трябва да бъде открит, да бъде съден и да си получи възмездието", заяви в тази сутрин в студиото на Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Тунчер Кърджалиев. 

„Проблемът касае общо отношението към медицинските екипи. В този смисъл трябва да се постави за разглеждане и решение, защото е ясно, че само промяната в Наказателния кодекс няма да реши проблема. Човек може да бъде съден за думите, но важни са делата. Наистина министърът поднесе извинения вчера в парламентарна зала за емоционалното си изказване. Той поиска да понесе тази отговорност", каза от своя страна Даниела Дариткова от ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.