• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

ЧЕЗ инвестира 389 хил. лв. в девет нови обекта в столицата

ЧЕЗ инвестира 389 хил. лв. в девет нови обекта в столицата

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение България започна реализацията на  нови инвестиционни обекта в електроразпределителната мрежа на град София на стойност 389 хиляди лева.

През октомври в столицата започнаха изграждането на четири трафопоста, два от които в район „Витоша" и по един в „Нови Искър" и община Божурище, ще бъде реконструиран и трафопост в „Красна поляна". Компанията ще изгради кабел ниско напрежение за електрозахранване на разширена детска градина в столичния район „Оборище".

17 инвестиционни обекта, в които ЧЕЗ ще вложи 806 хил. лв., ще стартират извън столицата, където над 60% от сумата е за реконструкция на мрежата. Сред по-значимите проекти е реконструкция на мрежа ниско напрежение във врачанското село Софрониево за

155 хил. лв. и ремонт на 4,7 км мрежа в с. Глава, община Червен бряг.

За присъединяване на нови клиенти през октомври ЧЕЗ Разпределение България ще задели 265 хил. лв., от които над 80% ще бъдат вложени извън София.

„За съжаление, в резултат на регулаторните решения, приходите ни непрекъснато намаляват и ограничават възможностите ни за инвестиции до санитарния минимум. Затова сме принудени да приоритизираме инвестициите. Даваме приоритет на обществено значими проекти, както и за възстановяване на мрежата, пострадала от лошите метеорологични условия тази година", каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите" в ЧЕЗ Разпределение България.

През годините делът на ЧЕЗ в крайната цена на електроенергията непрекъснато намалява - от 13% през 2006-2007 г. до по-малко от 0,7% през 2014 г. След последното ценово решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) от 1 октомври от сметка на битов клиент 100,03 лв. за ЧЕЗ остават едва 68 стотинки. Подобно разпределение на дяловете по ценовата верига ощетява най-вече крайните клиенти, тъй като не позволяват да се инвестира в електроразпределителната мрежа с необходимите за нейното модернизиране и развитие темпове.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.