• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Петър Мутафчиев: Ако поставим морала на първо място, трябва да започнем битката с корупцията

Петър Мутафчиев: Ако поставим морала на първо място, трябва да започнем битката с корупцията

/КРОСС/БСП трябва да покаже, че наистина е лява партия, че тя е партията на хората на труда, на интелигенцията, която е близо до българските граждани, да покаже, че не само на думи социалната политика е основна цел, както и социалното равенство между гражданите на БСП, смята Петър Мутафчиев. Депутатът от Коалиция за България и бивш министър на транспорта коментира ситуацията преди конгреса на столетницата в сутрешния блок на БНР.

На 27 юли трябва да бъде избран нов председател на БСП. За Мутафчиев е важно да се направи осъзнат избор за това какъв председател е необходим на левицата, а не да се препотвърди препоръка или назначение и именно издигането на толкова много кандидатури говори, че готовността на БСП е такава.

„Няколко пъти съм казвал своето мнение за това какъв трябва да е бъдещият лидер. Той трябва да е човек, който на тези избори емоционално ще зареди партията, ще върне надеждата на партията, че ние можем да възстановим своите позиции и да реализираме политиката, която обещахме и на предишните избори на българските граждани. С една дума, много ясно и точно да върнем България на гражданите. Новият лидер трябва да има волята на второ място за промени в БСП и на трето място да има необходимия авторитет, за да може с респект да разговаря с останалите лидери на политически партии", коментира Мутафчиев. На въпрос, как гледа на номинацията на Янаки Стоилов за лидер на БСП, Мутафчиев отговори, че гледа сериозно на всяка една номинация.

„Ако се огледаме добре, ще видим, че по-голямата част от хората, които са номинирани за председател на БСП са заместник-председатели на партията, заместник-председател на парламентарната група. Това са хора, които добре познават БСП отвътре. Те имат представа и съм убеден, че ще направят и за себе си, когато представят своите идеи пред конгреса, един пресанализ и да изразят своите виждания, накъде виждат да бъде пътят на БСП", допълни още той. Във връзка с коментар на Янаки Стоилов, че БСП трябва да върне България на хората, защото в момента е оставила страната в плен на корпоративната власт, Мутафчиев каза, че това е една голяма болест за всички политически партии. 

„Трябва, ако поставим морала на първо място да започнем точно тази битка - битката с корупцията, с влиянието на корпорациите върху политиките, които се правят и това трябва да е първата стъпка, за да върнем България на хората", каза Мутафчиев. „Трябва да запазим ценностите на лявата политическа сила. Говоря за основните принципи на управление за вземане на решения в една лява партия, каквато е БСП, да се възстанови колективният стил на управление, включването на по-голямата част от организациите, една стройна кадрова система, която гарантира и израстването, и утвърждаването на политиците в БСП. Много са въпросите, по които през тези години имахме желание да работим, да покажем на хората, че БСП е другата политическа сила, но не успяхме да направим. Знакът, завиване наляво зависи от всички нас. Може би един нов председател ще има желанието, но това желание да бъде желание на всички, за да може да се осъществи", подчерта той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много ви се усладиха облагите от властта, така че не си мислете, чу някой ще повярва в добрите намерения...! Вашата партия трябва да бъде забранена и преследвана, а облажилите се от властта, предимно свързани с комунистическата партия, трябва да ги преследва Европейска прокуратура и съд! Всички тук сте за кауша !

21.07.2014 11:24:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.