• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

БСП търси тазгодишните претенденти за приза „Георги Кирков-Майстора“

БСП търси тазгодишните претенденти за приза „Георги Кирков-Майстора“

София /КРОСС/ В изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП от август 2006 г. и от 10 юли 2014 г. Националният съвет на Българската социалистическа партия обявява, че започна набирането на предложения за определяне на носителя на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора" за 2014 г.
Съгласно статута на наградата за нейни носители могат да бъдат предлагани кандидатурите на журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; които съществено са допринесли за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; които са посветили своите творчески изяви на значими обществени проблеми; които с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.
Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, писатели, учени и общественици, които през последните години имат редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми.
Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските и областните съвети на БСП, ръководства и творчески колективи на средства за масова информация, изявени журналисти и публицисти.
За всеки номиниран за наградата до 25 юли 2014 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено мотивирано предложение, придружено с биографична и творческа справка за него. Всички номинации ще бъдат разгледани от специално създадена за целта комисия на НС на БСП, която ще внесе своето предложение за определяне на носителя на наградата в ИБ на НС на БСП. Носителят на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора" ще бъде обявен по време на Националния събор на левицата „Бузлуджа `2014" на 2 август 2014 г.
За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към отдел „Масовополитическа и пропагандна дейност" на НС на БСП, София 1000, ул.„Позитано" №20, тел. 02/8107 330, 02/8107 219, е-mail pmvo_bsp@abv.bg .
Документите с предложенията за номинация се внасят в отдел „Деловодство" на НС на БСП до 25 юли 2014 г. включително.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.