• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

БСП към М.Стоянова: Изпълнете решението на парламента - да влезе в дневния ред на НС прогресивното подоходно облагане

БСП към М.Стоянова: Изпълнете решението на парламента - да влезе в дневния ред на НС прогресивното подоходно облагане

/КРОСС/„Категорично възразяваме срещу невключването в дневния ред на разглеждането за първо гласуване на внесените от народните представители от ПГ на БСП лява България законопроекти за изменение и допълнение на Закона за данъците на физическите лица и Закона за данъка на добавената стойност". Това заявяват депутатите от левицата Румен Гечев, Георги Търновалийски и Димитър Горов- членове на Комисията по бюджет и финанси в НС в писмо до председателя й Менда Стоянова. Те настояват двата закона да бъдат включени в дневния ред, заедно с всички останали законопроекти, уреждащи материя, една и съща с тази на ЗИД на Закона за корпоративното подоходно облагане, чието обсъждане в пленарна зала народните представители отложиха миналата седмица. Те подчертават, че има нарушение на чл. 78 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - както от Комисията по бюджет и финанси, така и в пленарна зала. „Настояваме и разчитаме, че като председател на Комисията по бюджет и финанси, в рамките на следващите дни, ще вземете необходимите мерки за осигуряване на възможността народните представители да изпълнят взетото от тях решение и да обсъдят на първо гласуване ЗИД на Закона за корпоративното подоходно облагане като точка първа/втора от програмата за работата на Народното събрание за тази седмица", допълват още народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Пълният текст на писмото:

ДО

Г-ЖА МЕНДА СТОЯНОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА
ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

ОТНОСНО: дневен ред на заседанието (извънредно) на Комисията по бюджет и финанси, вторник, 10.11.2015 г., 11:00 ч. и обезпечаване изпълнението на взетото от народните представители в пленарна зала на 05.11.2015 г. решение за „отлагане разглеждането на точката - Закон за корпоративното подоходно облагане, като следващата седмица като точки едно и две да се гледат данъчните закони".

Уважаема г-жо Стоянова,
Обръщаме се към Вас по повод на насроченото за 10.11.2015 г., вторник, 11:00 ч. извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси (Комисията). В частност - по повод обявения от Вас дневен ред на това заседание.
От съобщението за дневния ред за извънредното заседание с изненада констатираме факта, че освен разглеждането на Законопроекта за счетоводството, в дневния ред е „включен" за първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси (№ 554-01-273, Станислав Иванов и гр.н.пр., 06.11.2015 г.).
В тази връзка, категорично възразяваме срещу невключването в дневния ред на разглеждането за първо гласуване на внесените от народните представители от ПГ „БСП лява България" законопроекти за изменение и допълнение на ЗДДФЛ и на ЗДДС. Ведно с всички останали законопроекти, уреждащи материя, една и съща с уредената от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗИД на ЗКПО), вх. № 502-01-84, внесен от Министерски съвет на 13.10.2015 г., чието обсъждане в пленарна зала народните представители отложиха миналата седмица, 05.11.2015 г.
Според нас, има нарушение на чл. 78 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - както от Комисията по бюджет и финанси, така и в пленарна зала.

Уважаема г-жо Стоянова,
В контекста на посоченото до тук, и като още един път възразяваме срещу „определянето" на дневния ред на извънредното заседание на Комисията по бюджет и финанси за 10.11.2015 г., но разчитайки на Вашето разбиране и своевременност и компетентност на действия и поведение, с настоящото:
1. Настояваме в дневния ред на извънредното заседание за 10.11.2015 г. да бъде включено обсъждането на всички законопроекти, уреждащи една и съща материя с уредената от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, вх. № 502-01-84/13.10.2015 г.
2. Настояваме и разчитаме, че като Председател на Комисията по бюджет и финанси в рамките на следващите дни ще вземете необходимите мерки за осигуряване на възможността народните представители да изпълнят взетото от тях решение и да обсъдят на първо гласуване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, вх. № 502-01-84/13.10.2015 г. като точка първа/втора от програмата за работата на Народното събрание за тази седмица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.