• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Продължава настаняването във временни жилища на пострадали от наводненията в Мизия

Продължава настаняването във временни жилища на пострадали от наводненията в Мизия

/КРОСС/ Продължава настаняването във временни жилища на пострадали от наводненията в Мизия. Това каза пред БНР кметът на град Мизия д-р Виолин Крушовенски. Част от пострадалите са настанени в бившия пансион на училището в града, сподели той.
Това е двуетажен комплекс, разполага с 14 стаи, общи санитарни възли, бани и тоалетни. Подсигурили сме всичко, необходимо за прилично живеене. Днес ще раздадем и хранителни пакети.
Също така бедстващи са настанени и в 20 фургона, предоставени на управата за временно ползване в т.нар. временно фургонно селище. Общо в двете места са настанени 70 бедстващи жители на града, сред които 10 семейства с малки деца, възрастни хора и хора в неравностойно положение, каза кметът. Трябва да се обезпечи издръжката на семействата, които ще живеят в пансиона и фургонното селище, допълни той.
Добре е да се получат енергийни помощи. Общината осигурява отопление, осветление, ток, вода и всичко необходимо, защото хората нямат доходи. Това са бедстващи хора, които освен че нямат домове, нямат и сериозна работа, така че да посрещнат първата си необходимост. Така че ще ни трябва храна, ще ни трябват енергийни помощи от държавата. Направили сме съответното искане за разрешаването на този въпрос.
Чрез дарителски акции са осигурени дрехи и перилни препарати, а БЧК е осигурила и финансови средства и ваучери за посуда, но хората все още имат нужда от помощ, допълни д-р Крушовенски.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.