• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

НАТО ще защитава Прибалтика до пълния разгром на Русия

НАТО ще защитава Прибалтика до пълния разгром на Русия

/КРОСС/ В средата на тази седмица в Естония приближиха апогея си щабните учения на НАТО Trident Juncture. От 9 до 17 ноември в Прибалтика блокът разработи сценарий за защита на малката Естония от нахлуването на „голямата враждебна държава".

Както заявиха от руското Министерство на отбраната, ученията имат демонстративен антируски и провокативен характер, тъй като освен Русия, друга „голяма държава" близо до Естония няма. В ученията участват малко над 1500 щабни работници, но пък затова са задействани всички основни щабове на алианса - от главния в Брюксел до норвежкия Ставангер и италианския Неапол. Такава широка география на антируските игри в НАТО още не е имало. Но дори това е само началото.

През септември Вашингтон прие решение да увеличи броя на ученията на блока в Източна Европа на фона на уж агресивното поведение на Русия в Украйна. Всъщност сега става въпрос вече за „перманенти" учения на НАТО на територията на Източна Европа. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг седмица преди Trident Juncture обяви, че за „засилването на колективната отбрана" на алианса тази година ще бъдат проведени общо 200 военни учения! Тоест, военни репетиции ще се провеждат приблизително веднъж на два дена.

«Да се държиш така откровено и нагло с ядрена държава, прилича на пълно безумие», казва известният американски писател, политолог и радиоводещ Стивън Лендмън.

«САЩ сега смятат за ключови „проблеми" Китай и Русия. Китай е основен икономически проблеми, а Русия - военен. Само ядреното й оръжие и системите за доставяне могат да съперничат с американските. Можете ли да си представите конфронтация между тези две държави, която достига до война? Създава се впечатление, че с политика във Вашингтон се занимават не напълно нормални хора», заяви Лендмън.

Както съобщи германският вестник Die Welt, НАТО разглежда възможността да проведе още през следващата година невиждани по мащаби учения близо до руските граници, в които ще бъдат задействани между 25 и 40 хиляди войници. Командващият на Обединените сили на НАТО в Северна и Източна Европа германски генерал Ханс-Лотар Домрезе в прав текст заяви пред германските медии, че планираните учения са замислени тъкмо „като отговор на действията на Москва".

Всички тези подготовки по никакъв начин не са свързани с някаква заплаха от страна на Русия, защото никаква заплаха за Европа от страна на Москва не съществува, казва депутатът на руската Държавна дума Дмитрий Вяткин.
«Политиката, която сега провеждат САЩ и съюзниците им в Европа, е насочена не към това да бъде отразена заплахата, а към това да бъде видяна такава. Създаването на нови натовски бази, нарастването на военната инфраструктура на блока и по-частните учения в Европа, целят да принудят европейските страни да отделят допълнителни разходи и да породят тревожна обстановка в редиците на европейските съюзници», заяви Вяткин.

/Гласът на Русия/

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какви са тези изказвания в стил започваме война? Тези веч да не си въобразяват че са влезли в Москва! Не си ли помисляте че ще се насерете прави мигновено ако започнете нещо подобно? Май че забрвихте поуките от втората сетовна война? Нагли копелета помпени от САЩ! помислете за народите си защото атомното оръжие ще направи пустинни област държавате ви! Бе никакви живи твари и хора!

14.11.2014 21:26:39

Анонимен

https://alterinformation.wordpress.com/2014/10/27/834875329/

14.11.2014 17:55:49

Анонимен

Планът Барбароса на НАТО ще уплаши руснаците и те ще подарят Крим на САЩ.

13.11.2014 23:17:48

Wolf

Когато ядреният юмрук на Русия се стовари върху Запада, целият свят ще потрепери. "Периметър" отново работи!

13.11.2014 22:12:41

Анонимен

Русия си остава символ на измамата, лъжата и наглостта ! Десетилетия ни тероризира и поддържа престъпни комунистически структури, които избиваха всяко будно същество и неудобна твар ! Време е тази сбирщина от алкохолици да бъде прогонена на Изток, по-далеч от нас !

13.11.2014 22:03:38

Анонимен

Какво ли ще остане от тези държавици след разгрома на Русия.

13.11.2014 21:38:47

Анонимен

Поне признаха, че крайната им цел е разгромяването на Русия. Е...това няма как да стане, защото Бог е с православието

13.11.2014 16:37:26

Водка пауър

Давайте Мурзилки и Чебурашки!!!!! ............Путин има защо да се притеснява от спада на цените на петрола. Около половината от руския износ и над 40% от бюджета на Русия са свързани с черното злато.......... ........Сорт Брент под 80 долара за барел води до огромни проблеми в бюджета на Русия за тази година, който е разчетен за средна цена от 114 долара за барел........

13.11.2014 16:12:46

Volen Siderov

Той и Воленчо е на страната на истината, но ние не сме малоумни.

13.11.2014 16:11:19

Анонимен

Учуден съм от нелепо тъпите коментари. Русия никога не е била гето. Не винаги поведението на политиците им е било еднозначно. Ако, обаче, сега се сравнява поведението на администрацията на САЩ и тази на Русия , то американците са в ролята на неадекватни малоумници. Просяците от НАТО пари за въоръжение от националните бюджети в източна Европа няма да видят и на бас се хващам, че не двеста, а двадесет учения няма да проведат. Интересно ми е защо някои българи с такъв патос пишат простотии вместо да застанат на страната на истината ,такава каквато е , не на внушенията, освен ако не са част от манипулацията.. Сто пъти повторената лъжа става истина само за идиотите.

13.11.2014 14:55:28

Анонимен

Гледай си твоя оцапан гъззззззззззззззззззззззззззззззззз.И да се разпадне Русия -пак е Русия.

13.11.2014 13:39:36

Анонимен

Русия ще си остане едно голямо мафиотско гето, което е много вероятно да бъде разпарчелосано от ОСТАНАЛИТЕ ...! Простотията и лакомията ги подтикнаха към нагли и нахални прийоми и това е началото на края им ! Въоръжението им не представлява проблем, то ще си остане там, където е , а Русия ... БОГ ДА Я ПРОСТИ !

13.11.2014 12:11:14

Водка паъур

На гол тумбак ,чифте пищови! Няма икономика, има армия , няма нищо освен нефт, газ и Путин. Срещу кого е тръгнала Русия ? Каква трева пушат тези руснаци? Оп, извинете, каква водка пият?

13.11.2014 12:02:07

Анонимен

На гол тумбак ,чифте пищови! Нямат икономика ,нямат армия , нямат нищо срещу Русия тръгнали, какава трева пушат тези?

13.11.2014 10:13:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.