• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

НДСВ няма да се коалира с „България без цензура”

НДСВ няма да се коалира с  „България без цензура”

/КРОСС/ Преговорите за създаване на голям центристки блок с „България без цензура" не са довели до сключване на споразумение. 

Причините - „хората, с които водихме разговори, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата", става ясно от съобщение на пресцентъра на НДСВ.

Натрупала горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП, НДСВ „няма да участва в безпринципни коалиции, чиято цел е влизане във властта на всяка цена, в това число и в резултат на нечисти задкулисни политически договорки".

НДСВ отказва „сътрудничество и с достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й".

Решението на партийното ръководство е, че партията не може да бъде „съставна част от един политически хаос, бъде заедно с политическа формация, чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й и че влизането във властта на такива коалиции е опасно за страната ни и би било вредно за българското общество".

„НДСВ винаги е водила преговори при ясни условия. Компромисите в политиката са възможни, когато са разумни и в името на държавата и обществото. НДСВ ще продължи да търси подкрепа сред неправителствения сектор, сред гражданите, с ясното съзнание, че България трябва да има истински представител на либералните идеи и ще продъжи да работи за създаването на силен центристки алианс.

Дни преди началото на изборната кампанията, НДСВ се обръща към всички партии и коалиции: Докато не оставим задкулисието в миналото, няма да има нормално, стабилно и прозрачно управление на държавата. Ще продължим да имаме предсрочни избори, съмнителни управленски коалиции, съсипана държавност и бедност.

Доверете се на НДСВ. Няма да ви подведем. При нас няма ояли се политикани, брокери на гласове и на доверие. Нека се състезаваме с политически идеи, с възможностите на личностите в нашите листи. Хората не искат лъжи. Искат истинска промяна, в която реално да участват", завършва прессъобщението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НДСВ скоро ще бъдат само история.

17.08.2014 18:51:18

Анонимен

Много пък важно. Партията е изпразнена отдавна от съдържание и от към членове

17.08.2014 18:07:59

Анонимен Шмиргел

Тая Антония Фарма е виновна за това, лекарствата в България да са в пъти по-скъпо, отколкот в Европа. И тая ми говори за развитие на държавата! Дето лапа кинти от Ердоган, чрез Корман Исмаилов!!!

17.08.2014 18:07:38

Анонимен

Скандалната пиарка Диана Дамянова пое предизборната кампания на евродепутатката Антония Първанова, която се кандидатира на нов мандат в Брюксел. Кака Диди, както тя обича да я наричат, макар отдавна да е прехвърлила какината възраст, е собственик на агенцията за кризисен пиар “Ди енд Ди”. Дълги години тя обслужваше олигарха Валентин Златев, а по време на управлението на ГЕРБ дамата успя да уреди свои хора в пресцентровете на десетина министерства. Особено силни бяха позициите й в земеделското ведомство, откъдето дамата прибра крупни суми и забърка поредица от корупционни скандали. За предизборната си кампания Антония Първанова, известна и като Антония Фарма, заради интересите си въвфармацевтичния бизнес, е потърсила услугите й, научи МИГNews. За да прикрие следите към себе си, Диана Дамянова отново е приложила стария и изпитан трик с подставените лица. Като свои „подизпълнители“ Кака Диди е изпратила Мирослав Иванов, който беше медиен съветник на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Името на съветника, който е бивш репортер от закрития в. „Дневник“, лъсна с СРС-ета от Банкя. От записаните разговори между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов стана ясно, че пиарът играе ключова роля при непрозрачното разпределение на милионите левове за медиите. Сега се оказа, че Иванов, заедно със своя колежка от пресцентъра на МЗХ, имат собствена фирма за пиар и информационно обслужване. Именно те ръководят вялата предизборна кампания на Антония Първанова, състояща се в безумни коалиции с Илиана Раева и други никому неизвестни партийки. Наши източници от НДСВ съобщиха, че Антония фарма ше похарчи минимум 1,5 млн. лв. от опит да спечели депутатско място в Европейски парламент. Парите били спестени от кампанията за парламентарните избори през 2012 г. В края на миналата година, Европейската комисия принуди България да върне 3,4 млн лв. заради търгове в Министерство на земеделието и храните. Според Брюксел е опорочен изборът на победител в обществената поръчка за цялостна концепция за информационна кампания по Програмата за развитие на селските райони. За няколко странички „концепция“ как да бъдат раздавани парите на медиите, фирмата на Диана Дамянова прибира 155 668 евро. Според еврокомисарите тази фирма е в абсолютен конфликт на интереси и въобще не е трябвало да бъде допускана до участие, тъй като една от собственичките й – Диана Дамянова, по това време е била съветник в политическия кабинет на министъра на културата Вежди Рашидов. По тази причина комисията не признава извършените плащания по контракта, а България е глобена със 100% финансова корекция.

17.08.2014 18:06:31

Анонимен

По-скоро ББЦ няма да се коалира с НДСВ, защото имат връзки с ДПС.

17.08.2014 18:06:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.