• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

НДСВ: Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини

НДСВ: Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини

/КРОСС/ "Ставащото с една от най-големите банки в страната има и ще има непосредствено отражение във всяка сфера на обществения живот. От тези дни насетне, ще бъдат задавани много въпроси, ще бъдат преиначавани истини, откровено ще бъде заблуждавано българското общество." По този начин започва позиция на НДСВ, изпратена до медиите, във връзка със ситуацията около Корпоративна търговска банка.

"Трябва да имаме предвид преди всичко пътя на парите, влезли в КТБ и излезли от нея. Той ще ни отведе до истината и ще ни даде възможност да се убедим в правотата на един или във вината на друг", допълват от партията.

"Прочитът на обстоятелствата, пред които сме изправени, недвусмислено сочи до граничеща с нехайството немарливост в отношението на управлението на БНБ спрямо КТБ. Пример за това е твърдението на управителя на БНБ за изчезнали кредитни досиета от банковия архив. То показва, че в самата БНБ не са спазени разпоредбите за контрол, съдържащи се в наредба приета по времето на сегашния управител и подписана от него през 2003 год. Никой до сега не е казал кои са лицата получили огромните кредити, нито дали тези кредити са обслужвани към момента на "възникването на кризисно положение" в КТБ", категорично подчертават от НДСВ.

От партията настояват да се даде пълна гласност на доклада на одиторите на банката, за да стане ясно на цялото общество какво е вършено.

"Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини! Настояваме за поемане на отговорност - политическа, обществена, наказателна или административна от извършителите, помагачите, вдъхновителите и разпространителите на поредната гавра с търпението и толерантността на българските граждани!", завършват от НДСВ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.