• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Прокуратурата и ДАНС издирват кмета на Неделино

Прокуратурата и ДАНС издирват кмета на Неделино

/КРОСС/ ДАНС и прокуратурата издирват кмета на Неделино Стоян Беширов, за да му повдигнат обвинение, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Кметът на Неделино е разследван за престъпление по служба.

Досъдебното производство срещу Стоян Беширов е по чл. 282 от Наказателния кодекс, съобщи смолянският сайт „Отзвук". Образувано е с постановление на прокурор от Върховна касационна прокуратура след разследване на Нова телевизия, излъчено на 19 октомври. Държавното обвинение установило, че има данни за извършени престъпления в община Неделино. Освен нарушенията в обществената поръчка за ремонт на детската градина, изнесени в предаването „Разследване", такива са открити в още 10 поръчки. Досъдебното производство е възложено от главния прокурор на Специализираното звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и Държавна агенция „Национална сигурност".

Васил Иванов от Нова телевизия разкри как дограмата на детската градина в Неделино е подменена само по документи срещу 40 хил. лв. държавно финансиране. Всъщност дограмата е сложена още преди шест години с дарение от японското посолство.

„След разследването на Нова телевизия и техния репортаж прокуратурата се самосезира. Извършени са спешни действия по предварителна проверка. Бяха изискани множество документи и се събраха достатъчно данни за извършено престъпление по служба. Събрани са данни и доказателства, които потвърждават от една страна разследването на Нова телевизия, но и други доказателства за допуснати нарушения по още 10 обществени поръчки", посочва говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова . В четвъртък повече от 30 служители на ДАНС, след предварително разрешение от Окръжен съд Смолян, извършиха претърсване и изземване в сградата на общинската администрация в Неделино. Иззета е документацията по 11-те обществени поръчки. Направено е претърсване и изземване и в офисите на фирми, осъществяващи строителен надзор в Пловдив и Кърджали.

„Разследващите органи продължиха с разпити на свидетели и към настоящия момент продължават следствените действия. Разпитаните свидетели са както служители на общината, така и изпълнители по проекти и длъжностни лица от фирмите, осъществяващи строителен надзор. Няма задържан на този етап. Неуспешен е за сега опитът ни да призовем г-н Беширов, за когото официално ни е известно, че е в отпуск. Не можем да го открием на известните му адреси и продължават действията по установяването му и призоваването от прокуратурата", посочи Арнаудова. На въпрос дали кметът Беширов вече е привлечен за обвиняем, Арнаудова заяви, че не e, защото не е открит.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Може вече да е избягал в Лондон, където живеещият с ДЪЩЕРЯ МУ - КРУПЕН БЪЛГАРСКИ КРАДЕЦ НА ПАРИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА НИ - БОГОМИЛ МАНЧЕВ Е ПРЕВЕЛ МИЛИОНИ € за всеки случай ! Прокуратурата да не се ослушва, а да започне спешни АРЕСТИ, ДОКАТО НЕ СА СЕ ИЗНЕСЛИ НАВЪН и НАДАЛЕЧЕ ТЕЗИ КРЪВОПИЙЦИ !

16.11.2014 14:47:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.