• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Опасните мини остават до Горни Лом и догодина

Опасните мини остават до Горни Лом и догодина

/КРОСС/ Няма изгледи проблемът с опасните и невзривени 190 614 противопехотни мини от завода „Миджур" до Горни Лом да бъде решен скоро.
Преди две седмици премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и на отбраната Николай Ненчев да намерят бързо решение на въпроса.
Това не е в моите правомощия и се обръщайте за коментар към други хора, каза вътрешният министър Веселин Вучков. Преди две седмици той беше най-активен пред премиера и му обясняваше, че скоро трябва да се изгради нов център за утилизация, за да не се дават боеприпаси в ръцете на частници. Военният министър Николай Ненчев предложи на Борисов да бъде взета камера, която струва 4 млн. лв. Тя имала капацитет да унищожи мините за около 20 месеца в държавния завод ТЕРЕМ-Костенец. Премиерът разпореди на Ненчев да преговаря със собственика на завод „Миджур" Валери Митков да купи техниката и да я предостави на държавата. „Няма какво да разговарям с него (шефът на завода б.р.). Аз съм много обезпокоен за това, че дори и в нашите складове има много неутилизирани боеприпаси. Ще внеса въпроса за разглеждане в Народното събрание през следващата година", каза пред „Труд" военният министър Николай Ненков. Той не се ангажира с никакви срокове за решаването на този проблем. Същевременно държавата харчи средства за охрана на завода, който вече няма лиценз за работа. По нареждане на прокуратурата денонощно по 20 униформени полицаи обикалят района на „Миджур".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.