• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Шаламанов: Министерството има нужда от човек като Николай Ненчев

Шаламанов: Министерството има нужда от човек като Николай Ненчев

София /КРОСС/ Министерство на отбраната има нужда от човек като Николай Ненчев - със солидна биография, доказал своята честност, последователност, демократичност, лидер на партия, която винаги е отстоявала демократичните ценности. Това каза служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов по време на церемонията по предаването властта на новия министър Николай Ненчев.
„За изтеклите три месеца изпълнихме всичко, което президентът поиска от нас с приоритетите и задачите на служебното правителство", заяви Шаламанов.
„Това, което виждам в програмната декларация на вашето правителство гарантира една приемственост и задълбочаване на усилията. Това, което служебното правителство успя да постигне на ниво Министерски съвет да бъде пренесено като Национална програма за превъоръжаване в парламента, за да получи необходимата ресурсна поръчка и устойчивост, тъй като превъоръжаването няма да стане за година, две или три", обърна се Шаламнанов към Ненчев.

„За мен е изключителна чест да бъда министър на отбраната. По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас, честта на пагона, честта на Министерството на отбраната. Ще бъда последователен и предвидим в политиката, която ще водим". С тези думи новоизбраният министър на отбраната Николай Ненчев се обърна към ръководния състав на Министерството на отбраната днес, 7 ноември, на тържествената церемония по сдаването и приемането на поста. Той благодари на министър Велизар Шаламанов за направеното през трите месеца на управлението на служебния кабинет и посочи, че това е едно много добро наследство, към което по най-ясен и категоричен начин ще се придържа.По традиция досегашният министър на отбраната Велизар Шаламанов подари на своя приемник иконата на Свети Георги Победоносец - закрилник на армията и му пожела успехи в името на България. Той изрази своята увереност в приемствеността, гарантирана от програмната декларация на новоизбраното правителство. Министър Велизар Шаламанов пожела задълбочаване на усилията и приемане от парламента на национална програма за превъоръжаване, за да бъде осигурена необходимата ресурсна поддръжка и устойчивост. „Удовлетворен съм, че има яснота по числеността на въоръжените сили, която няма да бъде намалявана, а ще се търси едно по-тясно обвързване на структурата на силите на Българската армия със структурата на силите на НАТО и ЕС, което ни гарантира принос и сигурност, суверенитет за нашата страна", отбеляза министърът на отбраната от служебния кабинет.

На тържествената церемония министърът на отбраната Николай Ненчев се запозна с ръководния състав на въоръжените сили и с директорите на административните структури от Министерството на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.