• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Още първите дни на това управление доказаха правотата на решението да останем в опозиция

Още първите дни на това управление доказаха правотата на решението да останем в опозиция

/КРОСС/ „Решихме проблемите по членството в комисиите и комисиите са факт. Това обаче не е индикация за срив в БСП", заяви зам.-председателят на ПГ „БСП лява България" Корнелия Нинова в интервю за БНТ.

Няма промяна в подкрепата на Нинова за решението на партийното ръководство за неучастие в управлението.

Държавническа и партийна са причините да останем в опозиция. България има нужда от силно ляво и силно дясно. Ако бяхме влезли в управление с ГЕРБ, нямаше да бъдем силна лява партия. България щеше да загуби, посочи Нинова.

Още първите 10 дни от това управление доказаха правотата на решението да останем в опозиция. Как щяхме да приемем замразяването на доходите догодина, увеличаването на стажа и възрастта за пенсиониране, замразяването на минималната работна заплата, отнемането на социалните права? Тази програма, идеология е неприемлива за БСП, отбеляза Корнелия Нинова и подчерта, че политиката налага компромиси, но трябва да има и последователност.

Увеличаването на публичните инвестиции и доходите на хората трябва да бъдат двете основни посоки на разходите.Държавите, които по веме на кризата увеличиха публичните инвестиции, постигнаха ръст в икономиката и в БВП, а тези, които се ограничиха с рестрикции, задържаха нивата и след това паднаха надолу, поясни депутатът от БСП.

Увеличаването на потреблението е другият начин за излизането от кризата, а хората ще потребяват, когато имат повече доходи. Увеличаването на минимална работна заплата, детските и социалните надбавки и помощта за бизнеса по време на предишния мандат на БСП бяха стъпки в тази посоки, отбеляза Нинова и категорично отхвърли тезата за левия популизъм, целящ да тушира вътрешните противоречия. Това е основата на лявата програма, приета на конгрес, зад която БСП седи отдавна, изтъкна Нинова.
Не само търсене на външни пазари за българските производители, но и подкрепа за Закона за защита на конкуренцията препоръча Нинова на управляващите.

Благодарение на Закона за защита на конкуренцията веригите няма да може да продават под себестойността й българска продукция и да се забранява на производителите да продават на по-ниска цена на други магазини. С тези и останалите мерки, заложени в закона, българските производители по-бързо ще усетят подкрепата на държавата, заяви Нинова. Ако има контрол и законът се спазва, това няма да доведе до увеличаване на цените за крайния потребител, категорична е тя.

„Да, той демонстрира друг тон, но докога ще продължи този друг тон?", каза Нинова в коментар на решението на премиера Борисов да подкрепи нейната идея за проверка на състоянието на язовирите.

Нинова цитира данни за 268 язовира с неизяснена собственост. „Законът възлага на собственика технически контрол на съоръжението, т.е. те са безконтролни", заяви зам.-председателят на ПГ „БСП лява България". Тя обясни, че нито един от 77-те опасни язовири, за които е предписано да бъдат закрити до края на 2014 г., не е закрит. Когато се случи нещо като това в Мизия, си даваш сметка, че всички носим отговорност и всички сме длъжни да решим този проблем. Не може повече да позволим страната да потъва под вода и да дава жертви, категорична е Корнелия Нинова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.