• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Nissan събира реалния и виртуалния свят, за да предложи най-модерната технология в GT-R NISMO

Nissan събира реалния и виртуалния свят, за да предложи най-модерната технология в GT-R NISMO

/КРОСС/Nissan обяви голяма новост, която ще пренесе технология от професионалните състезателни автомобили в серийните автомобили: NissanConnect NISMO Plus.

NissanConnect NISMO Plus прави професионалната състезателна телеметрия достъпна за клиентите на серийни автомобили. Предлагана стандартно в GT-R NISMO, тя ще позволи на шофьорите да записват данни от истинска състезателна писта и след това да ги разглежда от всеки ъгъл във франчайза на Sony Computer Entertainment, Gran Turismo®6. Системата записва подадените от водача команди и ги комбинира с данните за скоростта на GT-R NISMO, об/мин. и GPS местоположение, за да изгради пълна дигитална реконструкция на обиколка. След това водачът може да излезе на виртуалната писта, за да се състезава срещу този дигитален запис, като използва перфектните траектории и точки за спиране, преди да се върне отново на пистата в реалния живот. Тази технология няма аналог. Тя ще помогне на водачите да анализират и подобряват представянето си в реалния свят, седейки удобно на дивана.

Nissan е разработил богат опит в използването на дигиталната технология, за да подобри представянето на пистата чрез програмата NISMO GT Academy. NissanConnect NISMO Plus е вдъхновена от системата, използвана да помага на NISMO атлетите, какъвто е Лукас Ордонез, в опита им за поставяне на по-бързи времена за обиколка.

В допълнение на съвместимостта с Gran Turismo®6, NissanConnect NISMO Plus изпраща данни от пистата към приложение за смартфони. Приложението позволява на пилотите моментално да прегледат своето представяне с измерване на времената за обиколки, анализ на данните и видими линии на траекторията за движение, които работят с Google Maps. Пилотите могат да прегледат тази информация в минутата, в която автомобилът влезе в бокса, позволявайки им моментално да подобрят представянето си на пистата. Системата ще поддържа 178 писти по света, включително почти всяка настояща писта за Формула 1 в Европа.

Говорейки на Nürburgring Nordschleife, Шоичи Миятани, Президент на NISMO, каза: "NissanConnect NISMO Plus прави достъпна професионалната състезателна телеметрия за водачите на серийните NISMO автомобили. Тези данни позволяват клиентите на GT-R NISMO да анализират своите обиколки и да подтикнат към подобрения, използвайки същата технология, каквато използват нашите NISMO aтлети."

"Ние изведохме виртуалните пилоти на истинската писта с NISMO GT Academy, а сега, чрез NissanConnect NISMO Plus, внасяме обратно обиколките от истинските състезания в Gran Turismo®6," допълни Дарен Кокс, Световен шеф, маркетинг и търговски директор на NISMO. "Това не е фалшива игра, а сериозна технология, проектирана за професионалните състезателни отбори, която сега може да се използва, за да предложи върховно вълнение на водачите на серийните NISMO автомобили."

NISMO се състезава по целия свят, включително във FIA World Endurance Championship, Blancpain GT сериите, японските Super GT и австралийските V8 Supercars. Представянето на тази система следва и скорошното обявяване на новината, че Nissan ще се завърне в LMP1 категорията в Льо Ман през 2015.

NissanConnect NISMO Plus ще бъде интегриран с Gran Turismo®6 през лятото на 2014, а приложението за смартфон ще бъде лансирано през есента на 2014.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.