• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Щетите от бедствията в Ловешко възлизат на 1.4 млн. лв.

Щетите от бедствията в Ловешко възлизат на 1.4 млн. лв.

Ловеч /КРОСС/ Тази сутрин в Ловеч бе отменено бедственото положение. Областният управител Милко Недялков изпрати и предупреждения до кметовете на осемте общини в областта за очаквани нови интензивни валежи и бури днес в следобедните часове.
Ловешка област е една от петте в Северна България, където беше обявен жълт код. Предупредени бяха всички общини на територията на Ловешка област. Жители на областта бяха призовани да бъдат внимателни в следобедните часове и при възникване на бури да предприемат необходимите за сигурността им действия.
Областният управител Милко Недялков е изпратил мотивиран доклад до Междуведомствената работна група за финансово подпомагане на засегнатите от природни бедствия общини в региона. Общият размер на поисканата финансова помощ е малко над 1,4 милиона лева.
Най-засегнати от природните бедствия от края на юни и началото на юли са общините Тетевен и Луковит. От обилните валежи в Тетевен са започнали свлачищни процеси, които застрашават сигурността на населението. Свлачище подкопава и десния брегови склон на река Златна Панега в подножието на луковитския квартал „Голия връх". Свличането на земната маса е засегнало и пътната настилка, което допълнително застрашава сигурността на жителите на града. Ако не се вземат спешни марки, има опасност да бъде засегната и електропреносната мрежа в района.
Обилните валежи през последните месеци са станали причина и за други поражения върху инфраструктурата в Ловешка област. Частично пропадане на пътно платно има и в община Угърчин.
Активизирали са се и две свлачища в Априлци, като там има опасност да се блокира достъпът на живеещите в някои махали към центъра на града, съобщи БНР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.