• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Много слънчеви дни през юни

Много слънчеви дни през юни

/КРОСС/ Средната месечна температура през юни ще бъде около и над климатичната норма. За по-голямата част от страната тя е от 19 до 23 градуса. Месецът ще е неустойчив поне през първата половина и отново се очакват валежи, обясни синоптикът от НИМХ Красимир Стоев.

„Валежите ще бъдат неравномерно разпределени както по обхвата, така и по количества. Повече ще вали в западната половина от страната, но валежите ще са в нормите. По-малко дъжд ще има в Източна България”, поясни синоптикът.

Очакват ни и много слънчеви дни, особено в източната част на страната. Най-високите температури през месеца ще бъдат между 31 и 36 градуса, а най-ниските – между 10 и 15 градуса.
През първото десетдневие времето ще е неустойчиво с условия за чести превалявания. 1 юни стартира с температури между 29 и 34 градуса, но през следващите дни те слабо ще се понижат и в края на първото десетдневие преобладаващите ще са между 24 и 29 градуса.

С такива температури ще продължи и второто десетдневие – около 25-30 градуса. Отново има условия за чести превалявания, особено в следобедните часове.

През третото десетневие тенденцията е за повишение на температурите и стабилизиране на атмосферата. Ще има все по-малко превалявания, като по-голяма е вероятността такива да има около 22-24 юни. В края на месеца температурите ще достигнат типични за лятото стойности.

До средата на юни е възможно на места да има градушки, особено в западната половина от страната, поясни Красимир Стоев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.