• 26 Дек 2024 |
  •  USD / BGN 1.8819
  •  GBP / BGN 2.3566
  •  CHF / BGN 2.0949
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Съветите на Дафни Брогдън: Как да оцелеете, ако сте работеща майка

Съветите на Дафни Брогдън: Как да оцелеете, ако сте работеща майка

/КРОСС/ Дафни е комедийна актриса- стендъп комедиите са нейната сила, продуцент и телевизионен водещ. И влогър- един от първите при това, когато говорим за темата майчинство. Нейните сайтове  CoolMom.com и Momversation.com, имат милиони посетители.

Ето част от съветите за оцеляване, които Дафни дава на работещите майки:

1.Първото и най-важно нещо е винаги да имате план от предната вечер. Трябва да приготвите дрехите им за следващия ден, веднага щом ги сложите да спят. Ако любимата им дреха е мръсна, направете всичко възможно да я изперете и изгладите за следващия ден. Това ще ви спести много разправии рано сутринта.

2.Постарайте се да планирате всичко докато умът ви работи на 100%, а не рано сутринта, когато той спи и се опитвате да го събудите с чаша кафе.

3.Майките трябва да стават поне 15 минути по-рано от останалите, за да имат своето време.

4.Измислете ритуали за децата, когато става въпрос за миене и хигиена. Например, за тийнейджърите акнето може да е проблем. Намере  най-подходящия препарат и децата ще спазват много други правила и никога няма да забравят да си измият лицето.

5.За малките пък купувам четки за зъби с различни картинки. Всеки ден си има картинка и така децата с удоволствие си мият зъбите. Никога не ми се налага да задавам въпроса "Изми ли си зъбите? Изми ли си лицето?" Знам, че са го направили, защото е свързано с нещо друго.

Как майките да планират деня си?

Най-важното е да имат списък със задачи. „ Аз съм маниак на тема списъци. „ -казва Дафни. „Като сложа децата да спят съм готова да свърша цялата работа на света - и домашна, и служебна. Но винаги въпросът е : „Сега какво да направя?" поглеждам списъка  и започвам."

Дафни Брогдън започва свое предаване по телевизионния канал  Fine Living.

В „Ястията на Дафни"тя ще споделя тайните на своите лесни и ароматни семейни рецепти от кухнята си в Лос Анджелис. В първия сезон, който започва по Fine Living през юни, Дафни ще приготви специална вечеря за рожден ден със сочно печено свинско филе и сотиран лук за своя съпруг - известния готвач Марк Пийл. По-късно тя ще сподели няколко полезни съвета за онези дни, в които хладилникът ви е пълен с останала от предния ден храна.

Бъдете с Дафни и нейния неподправен хумор всеки четвъртък от 23 часа, защото тя се забавлява каквото и да прави.

А докато чакате следващия епизод, предлагаме ви една рецепта на Дафни:

 

Пилешки гърди с пекан

Продукти:

2 лъжици зехтин, плюс още малко за намазване

4 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, разтворени като пеперуди

1 лъжица меласа, разбъркана с 2 лъжици топла вода  / Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло. Продава се и на нашия пазар/

1 лъжица копър

Сол, черен пипер, прясно смлян

1 глава лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, нарязани

1 купичка пекани, печени и нарязани

2 лъжици пресен естрагон, нарязан

3 лъжици олио

1 чаша бяло вино

1 чаша пилешки бульон

200 гр. доматено пюре

¼ лъжица едро смлян червен пипер /може и лют/

Специални прибори: бамбукови шишове, чукче за месо.

Начин на приготвне:

Покрийте дъската за рязане с готварско фолио и го поръсете със зехтин. Поставете пилешкото, завийте го във фолиото и като използвате чукчето за месо, начукайте филетата като  направите месото равномерно дебело. Развийте месото и го намежате с меласата. Щедро поръсете с копър, сол и пипер. /това ще бъде вътрешната страна на месото, което по-късно ще изпържите в тигана/. Покрийте отново с фолиото и оставете в чиния. Направете това и с останалите филета. Оставете в хладилника поне 1 час, а може да престои и цяла 1 нощ.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна температура. Добавете лук,  сол и черен пипер, и задушете, докато лука стане полупрозрачен/ около 5 минути/. Добавете чесъна и пекана и оставете на котлона още 2 минути. Добавете естрагона и разбърквайте още една минута.

Опитайте и добавете подправки, ако е необходимо. Свалете от котлона и оставете плънката да се охлади до стайна температура.

Отстранете фолиото от месото. Поставете парчетата на дъска за рязане с меласата нагоре.

Разделете плънката на 4. Поставете 1/4 плънка върху едната половинка от всяко парче пилешки гърди. Сгънете  другата половина, за да затворите плънката. Използвайки бамбукови шишове, затворете отвора, така че да не излиза пънката.

 

Повторете процедурата с останалите пилешки гърди.

Загрейте олиото в голям тиган до средно висока температура. Добавете пълнените пилешки гърди и пържете, докато придобият златист цвят/около 3 минути на всяка страна/. Добавете виното, пилешкия бульон и доматеното пюре.

Като заври, намалете градусите на котлона, захлупете и оставете, докато месото омекне/около 8 минути/.

Прехвърлете пилешките гърди в чиния, извадете шишовете, покрийте с фолио и оставете „да почива"около 5 минути.

През това време усилете градусите на котлона и оставете соса да ври. Добавете червения пипер и оставете, докато соса се сгъсти и намали с една трета / около 5 минути/.

Изсипете соса в каничка преди сервиране, защото той трябва да е топъл.

Сервиране:

Нарежете месото на парчета и го подредете в плато. Залейте го със соса. Сервира се веднага, като може да добавите сос отстрани на чинията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.