• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Николай Ненчев: Ще защитавам честта на пагона и на Министерството на отбраната

Николай Ненчев: Ще защитавам честта на пагона и на Министерството на отбраната

/КРОСС/ „За мен е изключителна чест да бъда министър на отбраната. По възможно най-ясен и категоричен начин ще защитавам всеки един от вас, честта на пагона, честта на Министерството на отбраната. Ще бъда последователен и предвидим в политиката, която ще водим" - тези думи новоизбраният министър на отбраната Николай Ненчев се обърна към ръководния състав на Министерството на отбраната на тържествената церемония по сдаването и приемането на поста.

Той благодари на министър Велизар Шаламанов за направеното през трите месеца на управлението на служебния кабинет и посочи, че това е едно много добро наследство, към което по най-ясен и категоричен начин ще се придържа.

По традиция досегашният министър на отбраната Велизар Шаламанов подари на своя приемник иконата на Свети Георги Победоносец и му пожела успехи в името на България. Той изрази своята увереност в приемствеността, гарантирана от програмната декларация на новоизбраното правителство. Министър Велизар Шаламанов пожела задълбочаване на усилията и приемане от парламента на национална програма за превъоръжаване, за да бъде осигурена необходимата ресурсна поддръжка и устойчивост. „Удовлетворен съм, че има яснота по числеността на въоръжените сили, която няма да бъде намалявана, а ще се търси по-тясно обвързване на структурата на силите на Българската армия със структурата на силите на НАТО и ЕС, което ни гарантира принос и сигурност, суверенитет за нашата страна", отбеляза министърът на отбраната от служебния кабинет.

На тържествената церемония министърът на отбраната Николай Ненчев се запозна с ръководния състав на въоръжените сили и с директорите на административните структури от Министерството на отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.