• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Само господстващият елит може да накара маса бизнесмени да си платят за отдавна опровергани опорни точки

Само господстващият елит може да накара маса бизнесмени да си платят за отдавна опровергани опорни точки

/КРОСС/Организаторите на провелата се днесконференция "Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции: перспективи пред малкия и средния бизнес", Американската търговска камара в България и Конфиндустрия България, изпълниха основната си задача: да покажат кой тук е силата. Само господстващият елит може да накара маса бизнесмени да платят по 110 лв., за да им повтаря от 9 до 13 ч. с общоизвестни и отдавна опровергани опорни точки. С това напомняше форум на Комсомола. 

Това коментира в социалната мрежа социологът Чавдар Найденов.

Ето статуса на Найденов във Фейсбук:

От любопитство посетих конференцията за ТТИП и малките средни предприятия (МСП). Имаше много ТТИП и малко МСП. 

Изредиха се десетина души да повтарят, как ТТИП ще донесе 120 милиарда към БВП. Без да споменат, че това е на 10-тата година, че е максимална прогноза и че представлява само 0.8% от БВП на ЕС. И че на това отгоре е оборена. 

Декларираха, че трябва да отхвърлим заблудите. Например тези, че споразумението ще вкара в Европа шистов газ, ГМО, АКТА през задния вход. Но не се опитаха да ги опровергаят! Оставиха тази дребна задача на аудиторията, която явно се чудеше, какво прави там. 

Петьо Ганев (ИПИ) каза, че веднъж отишъл в митницата да освобождава книги и там го бавели и му поискали подкуп. После каза, че България има сравнителни предимства в търговията със САЩ в областта на автомобилостроенето, фармацията, каучука, електрониката... 

Лука Донели даде пример от живота на МСП. Разказа, че учил в САЩ, поработил в консултантска фирма, после му дошла предприемаческа тръпка. Затова решил да се присъедини към семейния бизнес Донели Груп.

Като разбрах бизнеспоуката (да се родиш от правилните родители), потънал в размисъл, си тръгнах.

Мисля, че организаторите изпълниха основната си задача: да покажат кой тук е силата. Само господстващият елит може да накара маса бизнесмени да платят по 110 лв., за да им повтаря от 9 до 13 ч. с общоизвестни и отдавна опровергани опорни точки. С това напомняше форум на Комсомола. Нито дума за това, че Федерацията на германските средни предприятия е против ISDS или как гледат италианските фирми на привилегиите на големите корпорации.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.