• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Овчаров: БСП няма интерес от участие във властта. Да не се връзва на подхвърлени морковчета

Овчаров: БСП няма интерес от участие във властта. Да не се връзва на подхвърлени морковчета

/КРОСС/Румен Овчаров допусна възможността ГЕРБ да получи широка подкрепа. Няма нищо лошо, че има осем партии в парламента, смята той.

Драма няма. Правителство ще има. Разбира се, ако Бойко Борисов не иска да се направи на интересен, каза Овчаров.

Избирателят даде убедителна победа на тези, които я искаха. Но не им я даде такава, каквато я искаха", коментира Румен Овчаров. „Борисов има пълна възможност да си направи правителство. На практика вече има неявна готовност да работи. Малко изненадващо ниският резултат не му дава да направи правителство на малцинството с неявната подкрепа на ДПС", допълни той. 

Овчаров смята, че партията на Борисов може да получи подкрепата на ДПС, както бе и в предишния парламент, съдейки по подкрепата от страна на партията на Местан за актуализацията на бюджета, за която настояваше ГЕРБ.

Според Румен Овчаров най-логичната коалиция би била с реформаторите и Патриотичния фронт.

Той не отхвърли и вероятността за подкрепа от страна на АБВ, които изразиха такава готовност.

Подкрепа за ГЕРБ Овчаров видя и от ББЦ. Пламнала е нова любов между Борисов и Бареков, посочи той.

Румен Овчаров разкритикува левицата.

БСП игра ролята на параван. На някои хора очевидно им харесва да бъдат изпълнители на чужди поръчки. И в БСП това, разбира се, ще бъде облечено в приказки за обществения интерес, коментира той.

БСП няма интерес от участие във властта в този момент. И няма основание да се връзва на морковчета, които й се подхвърлят, смята Овчаров.

Овчаров смята, че левицата се нуждае от цялостна промяна, която не означава нов лидер. Нов лидер?! Това е самоубийствено, каза той и уточни, че говори за промяна в начина на взимане на решенията, в премахване на задкулисието.

Според Румен Овчаров част от промяната в левицата е ясно разграничаване на партията от "КОЙ". 

Зад паравана на БСП и ДПС са управлявали двама-трима души, които нямали никаква пряка връзка с това, е тезата на социалиста. "Раздялата се случи, когато конфликтът между тези хора стана виден". Тогава Станишев се опитал да лови риба в мътна вода и да стане премиер", припомни Овчаров и препоръча Сергей Станишев да стои някъде далеч и да не пречи. Ролята на Доган днес не е намаляла, заяви той,и разграничи официалната позицияна ДПС от Доган. "Доган има собствено вляиние върху политиката на страната и го упражнява със собствен ресурс", твърди Овчаров.

Заслужихме си резултата. Какво правим оттук нататък? Пропастта в доверието към БСП е огромна. Сега Мишо трябва да намери стъпката, в която тази промяна да стане възможна за всички, каза Овчаров.

Сергей Станишв направи каквото можа за БСП. Сега трябва да стои далеч и да не пречи, допълни Румен Овчаров.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Р. Овч. как не се наяде бе свиньо червена?

08.10.2014 10:40:04

Анонимен1

Трябва да има едно стабилно управление, не може избори до умиране.

08.10.2014 10:33:23

Анонимен

Правителство трябва да има. Освен това, за да са коректни партиите към своите избиратели и да изпълнят поетите обещания, трябва да потърсят диалог с мандатоносителя и да поискат приемането на съответните законопроекти и обещаните политики. На този етап изглежда само Бареков се е сетил, че е поел ангажименти към избирателя и трябва да ги изпълни, дори и да не е в новия кабинет.

08.10.2014 10:23:43

Алек

БСП ще изчезне даже преди Реформаторския блок!

08.10.2014 09:42:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.