• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Нарушения при сключване на обществени поръчки в Агенцията по храните

Нарушения при сключване на обществени поръчки в Агенцията по храните

София /КРОСС/ 275 843 лв. с неизяснен характер са намерени в Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) след извършения одит на Сметната палата за периода 1 януари 2012 г. - 30 юни 2013 г.
За продължителен период от време в агенцията не е издаден вътрешен акт за определяне реда за събиране на приходи от държавни такси, в резултат на което са и неясните приходи.
От БАБХ са изпълнявани одобрените от ЕК Програми за контрол и ерадикация на някои заболявания в България за 2011 г. и 2012 г. По програмите, по които не са постигнати планираните резултати, от ЕК са наложени санкции в размер на 175 148,94 евро и са счетени за неприемливи за съфинансиране - 335 993,10 евро.
Повечето договори за доставки по проектите са сключени с единствения участник в процедурата за възлагане на обществена поръчка, с което е допуснато договорните цени да са значително по-високи от обявената от възложителя прогнозна стойност.
Доставките през 2011 г. и 2012 г. за изпълнение на програмите са с едни и същи фирми, въпреки че са извършени по реда на ЗОП.
При шест от проверените 11 процедури за възлагане на обществените поръчки не са спазени нормативните изисквания и утвърденият вътрешен ред.
Одитът на Сметната палата показва още, че в агенцията е допуснато безвъзмездно ползване на имоти без правно основание и в нарушение на действащите нормативни и вътрешни актове.
Ветеринарни лечебници - държавна собственост, са предоставяни на частно практикуващи ветеринарни лекари за осъществяване на ветеринарно-медицинска дейност.
В три от общо четири проведени конкурса за назначаване на държавни служители в Централното управление на БАБХ конкурсната процедура е започнала в нарушение на нормативните изисквания, тъй като не е открита за незаета длъжност, са констатирали още от Сметната палата. Служители първоначално са назначавани за определен срок за заместване на държавни служители и впоследствие са преназначавани на свободни длъжности, без да са обявени конкурси, съобщи bTV.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пржевалски

Цацаров, дръж тъпият Компир Войнов, който ръководеше през този период БАБХ! Дръж и наглото и просто същество Лилов- сивото "кардиналче", което прокарваше порочните и корупционни политики на Войнов и Миро мазното врачанско говно! Потърси отговорност и на дебелото джоланче с гъз като фадрома- Венцеслава Тасева-Соколова. Ще я откриеш скрита в ПП на България в Брюксел. Там го играе съветник, но и тя още не знае на какво. Разхожда си тлъстото туловище из европейските институции и лапа тлъсти заплатки. Няма да сгрешиш и ако погнеш и сегашното ръководство- Тенев, Моллов, Лилов /отново/ и Румен Чакъров/мобилният/ групен фюрер.

17.10.2014 16:02:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.