• 26 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Кольо Парамов: Най-важното в доклада за КТБ е написано с малки букви

Кольо Парамов: Най-важното в доклада за КТБ е написано с малки букви

/КРОСС/ Докладът за КТБ е исторически преразказ за нуждите на IX и X клас в Търговско-банковата гимназия, каза финансистът Кольо Парамов в интервю за ВTV.

Най-важното в доклада е написано с малки букви - а именно, че БНБ не се намесва в отношенията между квесторите и одитните компании, посочи Парамов. Одитът може и да не се съгласи точните данни да бъдат публикувани, отбеляза той.

Парамов определи доклада като „обща фразеология и никаква конкретика" и допълни, че по този начин Иван Искров се е спасил от отговорност. БНБ работи по закон и по наредби, това не е детска градина, коментира още той. 

Големият ръст на КТБ започва след 2011 г. - главната каса не е приключена и инвестициите  - към „Петрол", „Виваком", БТК, „Булгартабак", не са отразени, посочи Парамов.

Начинът, по който БНБ подхожда към данните, е възутителен. Това не е плетачница, а национална банка, която трябва да знае всичко над 20 хил. лева, коментира той.

Дали БНБ е спала, или съзнателно е изпускала факти, ще реши някой друг, коментира бившият шеф на КТБ Любомир Васев. По думите му няма две мнения по въпроса за изчезналите пари - те трябва и може да бъдат открити. В доклада има нещо положително - рухна балонът, че банката има ключово място в българската икономика. Информацията за кухи фирми е доказатество, че КТБ няма толкова значение за системата, посочи Весов.

„Защо Искров се крие за колективната отговорност", попита бившият управител на КТБ. По думите му от 2008 г., докогато е бил начело на банката, активите на КТБ са нараснали четири пъти. 

Двамата се разминаха за бъдещето на банката.

КТБ трябва да бъде ликвидирана възможно по-бързо, защото отнемането на лиценза се е забавило, коментира Любомир Весов. Той не прогнозира последващи сътресения за българската икономика.

Трябва да се търси вариант за одържавяване на банката, да се търси кой, къде и какво е превел и след това тези средства да се върнат, подчерта Парамов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.