• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Местан: По-актуален може да бъде не въпросът кой ще пожелае ДПС, а кого ДПС ще реши да подкрепи

Местан: По-актуален може да бъде не въпросът кой ще пожелае ДПС, а кого ДПС ще реши да подкрепи

/КРОСС/Ние сме в положение на подкрепяща партия и след изборите може да е по-актуален не въпросът кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока - кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед интересите на България, на гражданското общество и на базовите ценности на българската демокрация. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента и поясни:. „Т.е. малките партии подкрепят", допълни той. „Кой е казал, че ДПС и БСП са обречени завинаги в друг или един за друг? Кой е казал, че са скачени и не е възможен диалогът с лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на центристките партии по света", коментира Местан.

„Именно защото сме центристка партия, сме отворени за диалог с партиите от демократичния спектър. Понеже напоследък сме свидетели на една много мила надпревара, надпревара на заклинанията, кой по-силно се разграничава от ДПС, кой по-яростно ще изрече заклинанието: „Никога с ДПС". Как ще ги разпознаем тези партии. Те изглежда нямат друг признак на идентичност освен разграничението от ДПС", посочи той.

Местан обясни, че ако само една партия е твърдяла това, това би била партията анти-ДПС, но подобни заклинания са се чували и от ляво, и от дясно. „Никога с ДПС и в един миг човек би могъл да си помисли, че някой вижда ДПС в положението на една застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС обаче не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана. ДПС знае своята стойност, ДПС знае своята идентичност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи. Понеже е трета политическа сила, либерална, ДПС носи участта на всички либерални партии - те да бъдат подкрепящи партии. Така е и България, така е и в света", каза още Лютви Местан.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ТАКА ЧЕ ТОЗИ ВЪПРОС ДА ОТПАДНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ

04.07.2014 10:37:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.