• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Делян Пеевски - злодей или жертва?

Делян Пеевски - злодей или жертва?

/КРОСС/В първия ден на парламента Делян Пеевски и Йордан Цонев внесоха в деловодството проектозакон за кредитните институции.

Според предложението им, ако една банка е под специален надзор, какъвто е случаят с КТБ и „Виктория", влоговете на дружества, регистрирани на места с преференциален данъчен режим може да бъдат изплащани само, ако информация за действителните собственици на дружествата бъде предоставена и публикувана в 2 централни всекидневника.

Законопроектът няма за цел решаване на конкретния казус с КТБ, пишат още вносителите и обясняват, че целта на ДПС е да започне реален, а не митологизиран разговор за задкулисието и за политико-икономическите зависимости в България.

Ще подкрепим пазарно решение. Има инвеститори, ще видим, каза днес пред журналисти в парламента Пеевски.Вие сте тук, ще ме виждате, каза депутатът, който най-малко е бил в НС през предишните си два мандата.

"Все повече започвам да си мисля, че Делян Пеевски не е злодей, а жертва. Досега никой не е казал един случай, в който да е нарушил закона. Говорят се само клюки и интриги без никакви доказателства. Нормално е да си задам въпроса защо се случва всичко това. Може би отзад се крият много хора, които си измиват ръцете с него и го използват за параван, зад който вършат мръсни неща", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Юлий Москов.

Според него проблемът на държавата не е Делян Пеевски, а политическите партии, които правят „неморални, подли, а понякога и абсурдни сделки в парламента".

"Не мога да се съглася с това, че не е доказано какви нарушения е извършил Пеевски. Да, не е доказано, но това е проблемът, поради който ние се нуждаем толкова дълбоко от съдебна реформа", заяви журналистът Ивет Добромирова.

"Има модел "Кой" и той минава през политика, икономика, власт и съдебна система безнаказано. Срещу Делян Пеевски има сигнал в прокуратурата, в който много ясно са посочени къде и какви биха могли да бъдат неговите нарушения", допълни Добромирова.

"Моделът "Кой" не е свързан с един човек и Пеевски не е моделиер. В сигнала срещу него няма нито един факт", контрира Юлий Москов.

"Всичко от казаното от Делян Пеевски изглежда подозрително, а не нормално. Нормалните действия да пишеш, да внасяш законопроект и да действаш като народен представител изглеждат странно, тъй като става въпрос за човек, който го избираме, а след това не присъства в парламента, а се занимава с други неща", на мнение е политологът Татяна Буруджиева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.