• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Цветан Василев е сезирал главния прокурор за заплахи от Пеевски

Цветан Василев е сезирал главния прокурор за заплахи от Пеевски

/КРОСС/ Банкерът Цветан Василев е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за получени от него заплашителни есемеси, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов като уточни, че сигналът е постъпил вчера и в него фактите се припокриват с Der Standard.

В сигнала до Цацаров банкерът не назовава името на Пеевски, а изказва предположение, че заплашителните есемеси, които получава, са именно от него.

Към сигнала на Василев е прикрепена и жалбата му до криминалната служба в Австрия.
Сарафов повтори, че досега в прокуратурата не е постъпвало искане за задържане на депутата.

Той уточни, че такова искане може да бъде направено само от австрийската прокуратура, а не и от друга служба.

Вчера австрийският вестник Der Standard съобщи, че австрийската полиция е поискала от българските си колеги ареста на депутата от ДПС Делян Пеевски. В статията се твърди, че полицията във Виена е започнала разследване по сигнал на Василев, че с есемес е бил заплашен със смърт от Пеевски. „Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупости. Ще те намеря", пишело в краткото съобщение, което Василев получил от Пеевски миналия вторник. Василев получил обаждане и на 21 май. Тогава човек, чието име не се споменава, му съобщил, че Пеевски му търси убиец и че бил готов да плати за услугата 5 млн. долара.

Новината идва няколко дни след като прокуратурата претърси фирми, свързани с Василев, и обвини трима души, срещу които съдът не намери никакви доказателства, че са подготвяли убийството на депутата.

Според Der Standard австрийските разследващи официално са поискали от българските власти Пеевски да бъде арестуван. От прокуратурата в София заявиха, че подобно искане няма, но ако се получи, ще го изпълнят. От МВР и от Софийския градски съд, където подобен документ също би могло да бъде изпратен, казаха, че не са получавали такъв.

Самият Пеевски обаче индиректно потвърди автентичността на сигнала, тъй като в понеделник следобед подаде жалба срещу четирима, които го набедили в престъпление. За да твърди подобно нещо, в прокуратурата трябва да е получен официален документ срещу него.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.