• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Румен Петков: Не приемаме изборите за честни и демократични

Румен Петков: Не приемаме изборите за честни и демократични

/КРОСС/ По време на цялата предизборна кампания членовете и симпатизантите на АБВ бяха обект на агресия, както от политическите си конкуренти, така и от част от държавните институции. Въпреки това бяхме единствената политическа партия, която запази добрия тон. Това заяви по време на пресконференция заместник-председателят на АБВ Румен Петков, според когото изборите са проведени в недемократична обстановка.

Репресивните действия от страна на държавата срещу представителите на АБВ за съжаление не секнаха и на тези избори, продължи Петков. „Кабинетът "Близнашки" в това отношение също реализира пълна приемственост с дейността на кабинета "Орешарски". Незаконно беше уволнен общински съветник от АБВ, който беше избран за председател на общинския съвет в община Никопол на мястото на бившия председател от ДПС. Беше уволнен от служебното правителство. Става дума за г-жа Мария Георгиева, която бе уволнена от Агенцията по заетостта с нелепия мотив, че е на втори трудов договор. Натиск в различни общини беше оказван и върху други активисти на АБВ. Най-крещящият пример е в община Девня. Кметът викаше и кметски наместници, и служители на общинската администрация, за да бъдат притискани, за да не работят за ПП АБВ. За съжаление в този натиск се включиха прокуратурата и МВР. В община Девня полицията извиква наш активист и го принуждава да подпише протокол, че няма да се занимава с политическа дейност в изборния ден и му забранява да посещава офиса на АБВ. В последствие, когато човекът отива в нашия офис, той отново е извикан в полицията и е санкциониран за това, че е влязъл в офиса на АБВ. Веднага след изборния ден във Варна трима застъпници на АБВ, по прокурорско разпореждане, са викани в полицията, за да отговорят защо са работили за АБВ", посочи Петков. По думите му АБВ е депозирала и две жалби в ЦИК. Едната за груби нарушения на изборната процедура във Врачански избирателен район. А другата за изборния регион на Пловдив - област, община Първомай, където АБВ е подало сигнал за подмяна на резултата в изборните протоколи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

KOGATO DOKARA CIGANETO KUZEV KAK URREGNA POLICIA I VLAST A PAK SEGA REVE6 KATO VDOVICA

21.10.2014 11:14:59

Анонимен

DRUGARU PETKOV A POMNI6 LI 2007 GOD KOGATO SE IZBITA6E KMET V DEVNIA

21.10.2014 11:12:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.