• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Румен Петков: Виновни за КТБ са прокуратура, правителство и БНБ

Румен Петков: Виновни за КТБ са прокуратура, правителство и БНБ

/КРОСС/Три ключови звена - прокуратура, правителство и БНБ, имат престъпно поведение спрямо КТБ. Това каза Румен Петков от АБВ в сутрешния блок на ТВ7. По думите му сегашното правителство и в частност министър-председателят са едни от основните виновници за краха на КТБ. 

„Държавата е стимулирала процеса. Като че ли трудно може да бъде опровергано твърдението на някои от експертите, че едната от задачите на това правителство е било да съсипе КТБ. Аз имам основания да питам дали е вярно, че в петък от банката са изтеглени близо половин милиард лева от държавата", заяви Петков.
Вина за състоянието на банката според него има и прокуратурата.

„Главният прокурор се държи като престъпник. Върхът на този тип престъпна дейност на прокуратурата е влизането в банката под прожекторите и обективите - поведение, с което тя предпостави в тази изнервена ситуация гражданите да тръгнат да си търсят спестяванията", посочи Петков.
Третото звено, което има огромна вина за довеждането на КТБ до това състояние, е самата БНБ, която по думите му се е намесила „по възможно най-услужливия някому начин".

„Първият въпрос е защо БНБ не наложи санкции на всички медии и личности, които правеха внушения в средствата за масова информация. Освен това е твърде нетипично в неделя да се вземе решение за поставяне „под особен надзор" и на „Креди Агрикол България". Тоест другите акционери в банката са лишени от възможността да защитят банката с инструменти и ресурси, с които те разполагат", заяви Петков.

Румен Петков коментира и трагедията в Източна България, като отново нападна правителството. 

„Това управление катастрофира във всеки смисъл на думата. Държавата трябва да започне с анализа на структурите и обезпечаване на почернените семейства и пострадалите от бедствието" каза Румен Петков. Трябва да е ясно кой е виновен за това, а не министрите да правят оперативки по спирките, а в действителност да не знаят какво наистина се случва, допълни той. 

„Бяга се от темата от престъпната роля на прокуратурата. Главният прокурор се държи като политически престъпник" той прикрива престъпността, заяви Румен Петков в „Гореща точка" по Тв 7.

В заключение Румен Петков заяви, че през месец октомври трябва да има избори, за да не се стигне до проблеми свързани не само в банковата система, а и проблеми касаещи най-вече обществото.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

чашката

Румене, гледай си чашката и престани с безпочвените обвинения към управляващите!

23.06.2014 12:01:44

дядо

Този да се вземе в ръце и да осъзнае, че АБВ е кауза пердута, нямат бъдеще!

23.06.2014 12:01:30

Мая

Новото амплоа на Румбата, да напада наред и да плюе всичко, което мърда. Много ниско падна този човек.

23.06.2014 12:01:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.