• 27 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7533
  •  GBP / BGN 2.3443
  •  CHF / BGN 2.0692
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Петков: Стратегия за съдебна реформа задава повече въпроси

Петков: Стратегия за съдебна реформа задава повече въпроси

София /КРОСС/ Предложената стратегия за съдебна реформа задава повече въпроси, отколкото дава отговори. Тя може да бъде приемана единствено като основа, и то не толкова добра, за сериозен дебат. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на АБВ Румен Петков.
От АБВ бяха категорични, че няма съмнение в необходимостта от сериозни реформи в системата, но за съжаление предложената от министерството стратегия повтаря лоши практики. Остава впечатлението, че такива стратегически текстове се правят или по конюнктурни съображения или в навечерието на доклади от Брюксел, посочи Петков. Не е нормално да искаме да приемаме стратегия за съдебна реформа за три дни и да очакваме, че тя ще отговори на обществени очаквания и ще стане основополагащ документ, заяви той. Според него текстът задава повече въпроси, отколкото дава отговори.
Приемаме го като основа, и то не толкова добра, за сериозен дебат, в резултат на който да се стигне до общоприета стратегия, каза той.
Освен провеждането на обсъждане в първите работни дни на НС, от АБВ настояват да се фиксира разумен срок между два и четири месеца за приемането на стратегията.
На пресконференцията бе засегната и актуалната през последната седмица пенсионна поправка, засягаща частните пенсионни фондове и правото на избор на всеки български гражданин сам да реши къде да държи парите си за допълнително пенсионно осигуряване.
Според АБВ с това гласуване ГЕРБ е показало на обществото, че в лицето на ДПС имат верен съюзник в необходимия момент.
Внушението за усещане на самодостатъчност е лош знак, обърна се Петков към мандатоносителя - ГЕРБ.
Той си позволи и да посочи, че някои от министрите в кабинета дават много лоши знаци на подкрепящите партии, като най-яркият пример за това е министърът на финансите Владислав Горанов. Думите му „че партии с по 4-5 % могат да подкрепят или да не подкрепят действия на кабинета" представляват един безпардонен начин на
На въпрос дали АБВ се чувства изолирана от останалите партии Петков отрече и обясни, че все пак Ивайло Калфин участва в управлението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.