• 01 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

И Лео ди Каприо скочи в защита на Пирин

И Лео ди Каприо скочи в защита на Пирин

/КРОСС/ След Джаред Лето и носителят на "Оскар" Леонардо ди Каприо публично защити Пирин от разрастване на ски зоната. Фондацията на Ди Каприо, която активно се бори с климатичните промени, е призовала в туитър профила си да се подкрепи подписката на световната природозащитна организация WWF.

Също като Лето, един от най-любимите актьори на всички времена, призовава да се изпрати писмо до премиера Бойко Борисов за спасяване на вековните гори в Пирин. Писмото се генерира автоматично от сайта на WWF.

Офанзивата на природозащитниците идва дни преди изтичането на крайния срок за общественото обсъждане на плана за управление на Национален парк "Пирин". В него е залегнала възможност за разширяване на ски зоната, мотивирана от искането за втора кабинка в курорта Банско, за която официално все още няма заявен инвестиционен интерес. В добавка правителството планира промяна в концесионния договор на "Юлен" АД, с която според еколозите на дружеството се дават 10 пъти повече площ за застрояване.

Тази тема скара правителството. Премиерът Бойко Борисов на два пъти отлага промяната в концесионния договор, а вицепремиерът Валери Симеонов започна да обикаля тв студиата и да разказва по негов адрес, че не иска да го вижда. Симеонов обаче се закани и двете точки да минат на последното заседание на правителството за годината, планирано на 28 декември.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много са ми забавни тия хора обаче. Ди Каприо дори не може да покаже на картата къде се намира България, но пък има позиция за Пирин. Ами нека да дойде в България да се запознае наистина с проблемът, а после да се произнася. Нали се сещате, че като му се представи как ще се изекат горите и ще се построят само писти и хотели няма човек, който да не заеме тази позиция. Но като се запознае с истинските планове и това, че няма да се разширява ски зоната, а ще се построи втори лифт и няма да се изсичат гори, ситуацията става малко по-различна.

19.12.2017 16:20:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.