• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 31°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ В интервю за "Труд" вицепремиерът Валери Симеонов заявява, че "Не може държавата да насърчава едно болестно състояние, каквото е хазартът".  "Само в църквите не се продават талони за игрите на късмета", подчертава той.  Симеонов настоява за промени в Закона за хазарта с аргумента, че България е на челно място по съотношение между обороти от хазартни игри и брутен вътрешен продукт. 

"Това е много опасна подмяна на ценностите", предупреждава в "Труд" Валери Симеонов.  Вицепремиерът добавя, че се създава  хазартна зависимост вместо да се преследва професионална реализация.

Десет пъти по-бедни сме от европейците, пише, на първа страница, "Земя". Вестникът се позовава на данни на КНСБ, които показват също така,  че расте броят на работещите бедни българи. 
"Властта в истерия заради протеста на 1 май", е водещото заглавие на "Дума". 15 хиляди, пише вестникът, излязоха на митинг срещу грабежа и мизерията, предизвикани от управляващите.  "24 часа" отбелязва, че, в отговор на скандиранията за оставка, вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов и министърът на финансите Владислав Горанов свикаха извънредна пресконференция.
Те определиха вокалите на БСП като фалшиви. "24 часа" цитира министър Горанов, който декларира приходи с 924 милиона лева повече в сравнение с миналата година. 
"Властта пак загърби протестиращите родители", пише "Сега" по повод вчерашния протест в столицата, организиран през социалните мрежи. Никой от управляващите не отиде да разговаря с родителите, които настояват за по-адекватна грижа за децата у нас. 
В Синеморец вчера е имало протест срещу застрояването, пише "Стандарт".  Жителите не желаят предложените изменения в Общия градоустройствен план. Те искат първо преустройство на електрическата и ВиК инфраструктура и  пречиствателна станция. 
Столичният район "Младост" пак остава без кмет. Избраният от Общинския съвет заместник на арестуваната Десислава Иванчева напуска. За това пише "Сега", като съобщава и че показно арестуван в акция "Октопод" преди години осъдил Комисията за конфискация. Така сметката за държавата по този случай вече е 117 хиляди лева.
"Университети привличат студенти с екскурзии и лаптоли", съобщава "Монитор". Пловдивски ВУЗ предлага пътуване до Париж или Рим. Великотърновският университет обещава безплатен първи семестър.
Поетът Николай Милчев, учител по литература в столично училище, прогнозира пълна каша заради новите учебни програми. Предложеното за 11-ти и 12-ти клас обучение по теми, а не по хронология на авторите, няма да бъде разбрано от децата, казва той, в интервю за "Телеграф". 
Според "Стандарт", премиерът Бойко Борисов ще бъде в Света гора за Гергьовден. Той ще бъде с трима министри. В делегацията ще бъде и Врачанският митрополит Григорий.
За редовите туристи най-примамливата оферта за Гергьовден е чеверме в Родопите, пише "Монитор", като цитира директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. 85 на сто от легловата база за лятото вече е продадена, декларира той.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.