• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Отворено писмо до президента поставя конкретни въпроси за банковата ситуация у нас

Отворено писмо до президента поставя конкретни въпроси за банковата ситуация у нас

/КРОСС/ Създателите на електронния сайт zasedatel.com изпратиха отворено писмо до президента и вицепрезидента на Република България, посредством което поставят искания за заемане на категорична позиция относно последните събития в българската банкова система, която е необходима за да се гарантира правната сигурност на българските граждани във всеки един от секторите на обществения, социално- икономически и политически живот.

С писмото подателите настояват за конкретни и категорични отговори от страна на президентската институция на следните въпроси:

"Умишлено ли е поставянето на КТБ в положение на ликвидна криза, изискваща въвеждането на квестори?"; "Стимулирането на проблем в банковия отрасъл, ангажирано ли е със създаването на предпоставки и обществена търпимост по планирането на предоставяне на 1,5 милиарда лева държавна помощ на ПИБ и планира допълнителна помощ в банковия отрасъл на 3.3 милиарда лева?"; "Отказът на държавата да бъде подкрепена КТБ и публичната атака на правоохранителните органи спрямо банката, в условията на организирано изтегляне на контролираните от държавата средства, имат ли отношение към поставянето на КТБ в положение на контролирано притежание от приемливи структури, функциониращи в условията на предвидим контрол?".

Останалте въпроси може да откриете в отвореното писмо, достъпно на този линк.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Октомври 2009год. италиянския писател и журналист Роберто Савиано , който беше осъден на смърт от Мафията заради романа си "Гомор" , разобличаващ неаполитанската Камора изрече много парещи истини за Родинана ни : ----"България има невероятна криминална история, която светът подценява. Често българските институции искат да бъде подценявана...Италия е демокрация с мафия вътре. България е мафия с демокрация вътре... Например Румъния, Унгария, дори Сърбия имат среди, които не са корумпирани. България не е за вярване, не е за вярване...институциите и медиите са толкова уплашени, че чувам да се казва, че България е излязла от ужасния съветски тоталитаризъм, за да влезе в друг - мафиотския тоталитаризъм. България не може да се справи сама в борбата с корупцията, а Европа не може без България. Европа трябва да гледа на нея, на България, като на лаборатория, за да може да се справи с престъпните организации и да не принуждава българите към това – или да се примиряват, или да емигрират.“

09.12.2014 17:00:27

bonsun

Този обсурд продължи твърди дълго. Мъртвото общество ражда мъртва държава, мъртва икономика и мъртви души. Да погребеш една исторически оцеляла нация само за 25 години е свидетелство за опостушителната сила на българската мафия.

25.11.2014 16:59:50

kirila

Тази държава ще надмине дори и Сицилия по издавателствата на мафията, на аругантните й безпросветни протежата, настанени удобно на всички ключови за държавата места

17.11.2014 15:36:38

the king

На глутницата , след разграбването на КТБ и разпределяне на плячката, ще и останат само две задачи : 1. Да се разправят с Цветан Василев 2. Да опредлят втората жертва

14.11.2014 15:32:15

Анонимен

новите босове на мафията тържествуват над останките на КТБ. Дано поне ограбването на КТБ - 5 и повече милиарда лева, завладяването на Петрол, Дунарит и другите бизнеси на Цветан Василев да ги насити и по-малко да крадат при управлението на държавата. Но едва ли! Да сте видяли насител се клептоман? И понеже изядоха държавата - нейното минало, настояще и бъдеще, да се стягат следващите. Кои са те предстои да разберем. Щото е вярна народната приказка, че с яденето идва и апетита.

07.11.2014 16:32:43

Анонимен

До Криси: Всички живее полукриминално. Вземаме кредити , изплащането на които са неспособни според данъчните декларации. Финансираме бизнес ,който изплаща инвестициите въз основа на кухо счетоводство. Одитираме баланси, основани на фиктивни активи. Изобщо всички се крадем, за да бъдем богати, а жевее все по -бедно. И това е причината да имаме такива управници, магистрати и бизнесмени. Всичко отдавна приключи, просто няма кой да отслужи панахидата.

05.11.2014 17:03:08

krysi

Българите се оказахме не само лоши , но и антихристи. На всяка цена, колективно и според индивидуалните сили на всеки един, къде с мълчание, къде активно, се нахвърлихме срещу опитите за намиране на разумно и балансирано решение по казуса КТБ, Дори не се положиха усилия да се изведе този случай в обективна и нормална среда, където да се изслушат позициите и да се разгледат аргументите. Нищо подобно - просто като в някакъв зверилник ни замириса на прясно месо и се нахвърлихме. Единствено една възрастна дама , която без да има депозит излезе да подкрепи малкото протестриащи вложители, с идеята ,че трябва гражданското общество да се протиповостави на този пладнешки обир, защото утре жертвите ще бъдат други участници в това гражданско общество. Знам едно - вече нямаме страх от Бога , нито срам от хората.

03.11.2014 16:24:46

basnya

Едно толкова мъртво общество , че просто няма място за други освен за негодниците , които могат посред бял ден да си позволят всичко на което сме свидетели вече 4 месеца в казуса КТБ. Едни бързат да чистят депозитите, други да сконтират кредити, четвърди да изкпуват определени обезпечения- и то от портфейла на банка, която се води за фалирала. Други казват, че 10 българи щяли да забогатеят до неузнаваемост , пак от фалиралата КТБ. Никой обаче не тропна на масата, не излезе на улицата и не попита - Чия феодална собственост е България, В кой исторически период живеем? А и най-важното , това е първото икономическо убийство на действаща банка, под надзора и с мълчаливото съучастие на Европейския съюз. Тук е място за едноминутно мълчание - Все пак сме свидетели на погребението на законността, на 21 век, на елементарните основи на обществото.

03.11.2014 15:40:26

Анонимен

Не разбрах само едно , какъв всъщност доклад прие парламента за КТБ - или трябва ли да се въведе сметачната дъска от клийното училище ? Уравнението не е сложно . От една страна стоят 136 проблемни кредита, чиято проблемност е свързана с липсата на обезпечения и предоставянето им на свързани с Василев дружества или проекти. От другата страна стой престъпните цесии по депозитите над 100 х.евро. В равенството е задълженията по кредитите се погасяват с прихващане на стойноститепо депозитите. Е , как тогава се стига до оценка от - 4,5 милиарда лева. Проблема е ,че това добре се знае от инвеститорите и Василев, които един ден ще дадат сметката в някой международен трибунал за криминално фалиране на КТБ и България, т.е. балъците данъкопладци , ще плащат същите тези милиарди.

01.11.2014 18:25:04

Анонимен

КТБ вместо ПИБ и това решение, само дето е прекалено временно и твърде субективно. Интересно е по-скоро развитието и продължението на банковата криза в България, държава чиято икономика и ресурси се поглъщат от банките, без да се възпроизвеждат. И не мога да преценя психоческото състояние на държавниците, но със сигурност те се опитват да въведат правилник за движение основан на разбирането че каруцата е преди коня. Това несъмнено е уникално постижение на извратената критения , настанила се всички държавнически кресла.

31.10.2014 11:57:05

vashiya

Както отбеляза Президента на срещата си със студентите от Велико Търновския университет, проведена на 29.10.2014, на България и трябват повече смели от колкото образовани хора. Това едва ли има смисъл да го коментирам от гледна точка на разумността. Но е удобен повод Президента поне да отговори на предизвикатството за смелостта и да вземе позиция по отвореното писмо.

30.10.2014 16:53:27

Анонимен

Защо разследването на ПИБ се превръща в невъзможна мисия. Кой и на какво основание опъва чадър над тази машина за пране на пари ?

29.10.2014 16:35:35

Анонимен

ПИБ и цялата държавна глутница са атакували сайта заседател. Но това разбира се би трябвало да е очаквано , пък и като гледам колко много коментари има подадени, значи все пак версия пеликан съществува.

28.10.2014 16:42:11

persiec

Четох коментара на дойче веле за искането на реформаторския блок за реформа на съдебната система и одит на прокуратурата. Очаквам и завършващия удар срещу КТБ. След това - ами след това всичко отлагано ще се случи. По предвидливите олигарси ще се ометат в чужбина. Политическата систама ще се взреви , барабар с нейните кукловоди. А съдебната система ще изпадне в тотален колабс. Какво ще стане на улицата - всичко може да се очаква. Със сигурност, оцелелите след това българи ще трябва да възстановят разума в България.

20.10.2014 16:46:49

foly

Време е карценома на България - мафията да бъде изрязан. ПИБ и КТБ са сигурно доказателство за това. Съсипаната държавност, държана в плен 25 години от мафията, несъмнено вече е проблем на ЕС и на НАТО. След като всичко свърши, то държавността ще трябва да бъде възстановена от ЕС, а това означава, че освен пари , ще трябва да има и пълно изрязване на метастазите на политико -икономическия мафиотски клан. Ще разберем това най- скоро с напусканата на страната на видни олигарси, магистрати, политици. Едно е сигурно - това ще се случи и всички ще плащаме накрая сметката на това безчинство и уродливо ограбване на държавата.

15.10.2014 13:04:58

gogo

PIP ili PIB- dupka bez duno. Dori da prevzemat aktivite na KTB pak sled vreme shte i tryabva durjavna podkrepa. Tova e bankata na vsichki pravitelstva

10.10.2014 17:15:05

Анонимен

Невероятно, но факт- ПИБ се рекламират като свещенната крава на банковата система в България. И няма как да е друго яче след като бе на два пъти любимка на държавата, която й наля веднъж 500 милиона , а сего 1,3 милиарда лева държавна подкрепа. Но пък защо като е толкова мощна, все изпада в ликвидни кризи. И защо след като има ограничение за рекламиране от страна на ЕК при одобряване мярката по чл.107 ДФЕС, ПИБ все пак пускат напомпената реклама. А и както се вижда от предупрежденията във връзка с дефицита в бюджета, че все пак дупката от 1,3 милиарда лева, ще бъде върната на банките отпуснали финансирането на държавната помощ за ПИБ от държавния бюджет. А това ,вече си е втора държавна помощ.

09.10.2014 16:17:06

kalpazanski

И най- сетне ЕК , днес 25.09.2014 год, разумя, че случващото с КТБ е повече от мистериозно и особено проблемно, както за европейската регулаторна рамка, така и за авторитета на европейските институции. Така ,както може да се види от особено истеричното поведение на Иво Прокопиев в медийното пространство през последни три дни - 22-25 септември, очевидно всички опити на лицата от кръга Капитал, да лобират пред ЕК в посока запазване на дистанция от проблема КТБ, са останали без покрит ангажимент. И това обяснява защото днес Прокопиев, е посветил работния ден на непръкснати истерични излияния насочени с незабавното фалиране на КТБ. Единствената страна ,която трябва да се подкрепи и от обществото , и от европейските институции , и от държавата или поне това което е останало от нея , е да се проведе пълно разследване -имало ли е опит за покушение срещу КТБ, нейните вложители и клиенти, кои са лицата осъществяващи сценария и каква е била крайната им цел. Защото освен грабителството на активите на КТБ , нейните клиенти и на Цветан Василев, се окаже ,че основната цел е била финансовата дестибализация на държавата и изменението на конституционната й уредба, то несъмнено вече ще се касае са форма на държавен преврат. А това другарю Прокопиев се ползва със специалното внимание на НК.

25.09.2014 15:27:11

vach

Прокопиев и кръга Капитал, трябва незабавно да бъдат разследвани във връзка с атаките срещу КТБ и за опит за дестабилизация на финансовата сигурност на държавата. Има мотив, има деяние, значи трябва да има и отговорност. При всичко положения тази консперация е опасна и за обществото и за държавата, пък както се оказва мащабите и нейните странични ефекти, крият опасност и за европейската общност, или поне за авторитета на европейските норми и институции.

25.09.2014 14:40:18

inspektor tuhchev

Този ненадраснал се комсомолец, окрилен в институционалната пазва на президента, защо след като е толкова вещ във финансите и банковото дело, не вземе да обясни крахът на стотиците милиони кредити, които ако не бъде катурнат борда , няма как да върне. И защо изобщо , държавата и обществото продължавата да позволяват на този фаустовски типаж да продължава злъчната си оперета за настоятелното и на всяка цена фалиране на КТБ. И изобщо, що са възпитание е това да буташ давения към дъното, след като той прави всичко възможно да излезе на сушата.

25.09.2014 11:21:48

brat

Защо Прокопиев продължа истеричнит си нападки срещу Цветан Василев и КТБ. Какво точно не му е ясно ? Нима не си дава сметка ,че делото на давещия се е дело на самия давещ. Нима е оглупял толкова много под тежестта на милионите кредитни задължения, че не разбира, че акционерите ще направят и невъзможността за спасят трезора от фалит , а техните инвестиции от разграбване. Не , не допускам, че става дума за оглупяване или неразбиране. Просто той и неговите господари, разбират, че с течение на времето техния сценарий "Версия Пеликан", все повече се отдалечава от целите , които преследва. И това е основната причина, поради която така истерично в последните дни Прокопиев и кръга Капитал, атакуват в медииното пространство КТБ и Цветан Василев.

25.09.2014 11:05:58

stavrev

Процеса на постепенно разкриване на истината за КТБ, очевидно формулира обвинение за неправомерна , възможно най-меката квалификация, намеса на държавните институции в икномическите права на един правен субект в посока на тяхното принудително преразпределяне в полза на други икономически субекти , които в една значителна степен остават скрити и групирани във формата на мафиотски клан. Несъмнено намесата на БНБ, Прокуратура , Президенство , Министър на финансиите, разкрива вътрешната организация на действащия октопод в България, чийто интереси са определящи за това на кого да бъде дадено и от кого да бъде отнето. Страшното в случая е тоталното нежалание на общество , граждански структури и медии, да направят задълбочен анализ на причините, процесите и тяхната резултатност. Тази тотална дистанцираност на гражданското общество от скритите -икномически и социално-политически процеси , несъмнено ще изиска висока, да не казвам непосилна за държавата и обществото цена, която колкото повече си затваряме очите, толкова по сигурно се налага .

25.09.2014 09:32:20

коndev

Времето на сценария "Версия Пеликан" изтича и съвсем скоро ще научим истината за КТБ , а тя несъмнено ще покаже , че КТБ е просто бонуса за тези ,които проведоха и още превеждат това вероломно нападение над трезора. Атаката спрещу трезора освен всичко друго е и нужната причина за да се замаскира поредната порция наливане на пари в ПИБ. Всъщност няма да ме изненада, ако се окаже , че освен всичко посочено в отвореното писмо, изфабрикуването на условия и причини за спасяване на ПИБ, е стартовата и базова причина за атаката срещу КТБ.

24.09.2014 15:28:58

troya

доката в България банките , олигарсите, държавните мъже, големите кредитополучатели, медийните собственици, цялата тази мафиотска структура , се надпреварва как да ограби заплютата като различна КТБ и бизнес на Цветан Василев, в Италия -7 банки подадоха документи пред ЕЦБ за 30 милиарда евро нисколихвени кредитни линии предназначени за средния и малкия бизнес. Докато ние се самоизяждаме, ДПС ни оплита в мрежите си и разяжда. Докато България се дели по всевъзможни признаци, европейските държави се консолидират за да осигурят добруването на тяхните народи в условията на световни сътресения и кризи. Всичко това е достатъчно глупово и отвратително, за да продължаваме на мълчим и да не питаме, съответно да не отговаряме. Въпреки всичко гражданското общество и неговите структури, все пак успява да мини в следващ еволюционен етап , което е гаранция , че нещата няма как да продължат по старому.

23.09.2014 12:02:43

Анонимен

Ако Президентството продължава да мълчи по въпросите отправени в отвореното писмо, то това означава, че опасенията на Цветан Василев за политически сценарий довел до организираните от държавата атаки на съсипване на КТБ и бизнеса на Цветан Василев е реалност и неоспорима истина. А след като залога е – заграбването на бизнес за няколко милиарда бизнес, създаването на причина за наливане на държавни пари в ПИБ, събарянето на валутния борд и обезценката на 600-те милиона кредитни задължение на Прокопиев и компания, то няма защо да поставяме под съмнение и страховете на Цветан Василев, че живота му и на този на членовете на неговото семейство е реално застрашен. В България, за последните 24 години избиха десетки хиляди човека, по поръчка за далеч по-малоценни интереси. Иначе казано, докато Цветан Василев е извън България, то ще съществува възможност да се оздрави КТБ и сценария посочен в отвореното писмо, да бъде провален в неговата пълна реализация.

19.09.2014 12:27:55

niya

Несъмнено, Президента и Прокопиев, вместо да продължават да бълват злоба и помия чрез медиите от кръга Капитал, е крайно време да отговорят под клетва на всеки един от поставени въпроси в отвореното писмо. Иначе Василев е прав за марионетките , просто трябва да се получи търсения вече месеци наред с писмото отговор на основните въпроси. Трябва да се отбележи, че тези въпроси касаят фундаментите на демократичната държава и няма как да се подминат въпросите. Друг е въпроса -как и кога ще се получат отговорите. Несъмнено честта и достойнството, почтенността изискват , след като в публичното пространство са ти задали въпроси , то да отговориш на тях. Неприемливо е правилото на щрауса.

19.09.2014 09:55:53

Анонимен

От къде толково много злоба се взе у Прокопиев и Президента, и от къде тази милиционерска последователност за нейното налагане, е трудно за асимилиране. Напълно е непонятно е и докога Президента ще се прави на разсеян по отношение на проблемите, които задкулисно се диктуват от него.

18.09.2014 15:22:26

Анонимен

Бизнес партньора на Президента , вчера -14.09.2014 год., в предаването на Сашо Диков, Нова ТВ, официално и окончателно портвърди, заверата за съсипването на КТБ и Цветан Василев, целящо предизвикването на среда за сваляне на валутния борд, обезценка на дълговете на участиците в тази завера и за промяна на Конституцията ,която Президента планира. Сега няма грам съмнение, че КТБ ще бъде ограбена, вложителите и на клиентите на трезора лишени от икономическите им права и притежания. Не може да има и съмнение, че всичко това ще доведе до съд на истинските виновници за грабителството на новия век ,в което без съмнение участва и президентската институция.

15.09.2014 09:44:03

bob

несъмнено последните оперетни изпълнения на прокопиев , бнб и цялата олигархична клика, която едва ли някога ще прости на Цветан Василев, че не се подчини на омертата, са ярко доказателство за тази сицилиански възел, дето е стегнал гушата на държава и народ, настояще и бъдеще. И този възел трябва част по-скоро да се разсече, в противен случай е неизбежен леталния край. Този път за всички ни.

12.09.2014 10:45:24

българина

ами след снощната рокада в позициите на главния прокурор по случая КТБ, то най-добре да се препратят въпросите до него. очевидно ,че президентската институция няма да отговори.

04.09.2014 13:18:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.