• 29 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Българското вино PIXELS влезе в селекция на Washington Post

Българското вино PIXELS влезе в селекция на Washington Post

/КРОСС/ New Bloom Winery използват италианския сорт Глера, от който се прави Просеко 

Българското вино PIXELS на New Bloom Winery попадна в селекцията на престижния американски вестник Washington Post за разхлаждащите напитки на това лято. В списъка на американския колумнист Дейв Макинтайър са включени три американски, едно южноафриканско и българското PIXELS, от екзотичния за България сорт Глера. „Всяка седмица трябва да включва и празнуване. Глера е сортът за Просеко – в този случай отглеждан в България и с малко повече тежест и богатство на вкуса, отколкото в италианския модел. Прекрасно и освежаващо, с вкусове на бели плодове“, пише в описанието за PIXELS Глера. Дегустацията бе организирана от Grapes & Barley, които реализират вината на New Bloom Winery в 23 американски щата като освен към PIXELS, на сериозен интерес се радва и серията Face-to-Face (f2f).

Интересното за българското вино е, че се затваря с уникална тапа за многократна употреба, която на всяко отваряне издава специфичния пукащ звук на пенливите вина и предпазва напитката от изветряване и проникване на кислород, прах и други вредни за течността елементи.

Статията в Washington Post е поредното признание за винената серия PIXELS и New Bloom Winery зад oкеана. Тази пролет избата бе посетена от американски журналисти от International Wine Report, които я определиха като модерното лице на българското винопроизводство.

                           

Самата марка е вдъхновена от „пикселите“ – най-малките елементи в цифровото изображение, които позволяват картината да се види ясно. Точно такава е концепцията и на екипа за производство на вина – с внимание към всеки детайл. PIXELS вече има няколко отличия от Los Angeles International Wine Competition. Тази година на „световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles розето PIXELS спечели златен медал. Винарната New Bloom е популярна на пазара и с винените серии Verano Azur, Face-to-face (F2F) и едноименната New Bloom. Работи с близо 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийска низина, а самото винарна се намира в Съединение. Вината й се продават успешно в 20 държави от целия свят. От няколко години начело на еноложкия екип на избата е Владимир Влъчков – един от най-добрите у нас и всепризнато име на световната винена сцена.

Цялата селекция на Washington Post може да прочетете тук

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.