• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Каназирева: ГЕРБ вкарва Пловдив в 90 млн. дългове и разпродава имоти на безценица

Каназирева: ГЕРБ вкарва Пловдив в 90 млн. дългове и разпродава имоти на безценица

/КРОСС/Групата „Обединение за Пловдив" няма да подкрепи на предстоящата сесия споразумението с Европейската банка за нов заем в размер на 14,2 млн. евро, както и проектобюджета за 2015 г., в който са предвидени четири нови кредита. Това обяви лидерът на съветниците Дани Каназирева, цитирана от Радио Пловдив. 

Ако се върнем в годините назад, ще видим, как Пловдив все по-дълбоко затъва в дългове, коментира тя. За 2015 г. община Пловдив предвижда да изтегли нови заеми за 45 млн. лева. Заедно с вече взетите кредити задълженията почти стигат 90 млн. лева, изравнявайки се с годишните приходи, мотивира се Каназирева. Според нея общината няма да може да се справи, ако погасява кредити по девет договора, планирани в проектобюджета.

Дани Каназирева смята, че всеки пловдивчанин трябва да зададе въпрос на каква цена ни излиза един квадратен метър асфалт и дали е разумно да продължаваме да затъваме в милиони левове дългове, които ще изплащат и нашите деца. Що се отнася до договора с Европейската банка, общината за пореден път е прецакана страна с десетки задължения, счита юристката.

Тя е убедена, че във финансовата политика ГЕРБ в Пловдив не прави нищо по-различно от предшествениците си, осигурявайки приходи чрез увеличението на местните данъци и такси, тегленето на огромни банкови заеми и разпродажба на общински имоти. На предстоящата общинска сесия за пореден път е предложена продажба общо на 5486 кв.м. за средна цена 252 лева или 130 евро на квадрат, посочват от Обединение за Пловдив, като определят предложенията като продажби на безценица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.