• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

МО: Процесът по възстановяване на поделението във Враца не е спиран

МО: Процесът по възстановяване на поделението във Враца не е спиран

София /КРОСС/ От Министерство на отбраната опровергаха градоначалника на Враца инж. Николай Иванов, че не се работи по поделението във Враца.
Процесът по възстановяване не е спиран, подчертаха от ведомството по повод декларацията на Иванов, в която твърди, че възстановяването на военното поделение в града е спряно за неопределено време.
„В поделение 54 990 днес е получена заповед, с която служебното командироване на избраните военни се отлага.
Този акт е в пълно противоречие с личните обещания и ангажименти, които служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов пое при наша среща на 21 август. Договорено бе, че от 1 октомври във Враца ще започнат работа първите кадри във възстановеното поделение. Това трябваше да стане в изпълнение на заповед на бившия министър на отбраната Ангел Найденов, издадена на 1 юли. Военнослужещите се подготвиха за пристигането си в нашия град, напуснаха досегашната си работа, преместиха семействата и записаха децата си във врачанските детски градини и училища.
Днешният акт е безпрецедентен не само поради неспазеното обещание, дадено от министър, а и защото се случва в навечерието на изборите. Съвсем логично е да попитаме чии интереси защитава министър Шаламанов? При всички случаи това не са интересите на врачани! Нашите съграждани нееднократно заявиха публично своята позиция в подкрепа на съществуването на поделението в града. Искам още веднъж да изкажа своето крайно възмущение от безпринципната политика, водена от служебно правителство, чиито конституционни права са строго определени. Посягането на съдбите на толкова хора, без каквато и да е мотивация, е недопустимо", пише градоначалникът.
По този повод от МО заявяват, че ремонтът на сградите в поделението е отложен само с няколко дни и ще започне в периода 7-10 октомври 2014 г. Вече е подбрана първата група военнослужещи, които през следващата седмица ще започнат работа в района на поделението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.