• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

КНСБ се отказа от протеста

КНСБ се отказа от протеста

/КРОСС/ "Подкрепа" изкарва недоволни на улицата с наслова "Болните работници не са престъпници"

КНСБ се отказа от общата протестна демонстрация срещу идеята да не се плаща първия ден от болничния. Така на улицата ще излязат само членовете на КТ "Подкрепа". От КНСБ уверяват, че остават в протестна готовност и ще преценят какви действия да предприемат според ситуацията. Решението било взето след допитване до синдикалните структури в края на миналата седмица. 

От "Подкрепа" обаче са категорични в решението си и ще изкарат недоволните на 27 ноември. Протестът ще се състои на пл. "Александър Батенберг" и ще бъде с наслов "Болните работници не са престъпници". След това протестиращите ще се отправят към сградата на Българската търговско-промишлена палата. 

"Ние твърдим, че първите 5 дни от болничния трябва да ги плати работодателят, а не НОИ", заяви лидерът на "Подкрепа" Димитър Манолов. 

От двата синдиката обявиха вчера, че започват работа във връзка с продължаващите спорове за плащането на първите три дни от болничните.

Експертите им не са съгласни и с появяващите се нови и все по-обхватни предложения на работодателските организации, в които се засягат правата на работещите.

Сформираната обща експертна работна група ще направи собствен анализ на информацията и данните по темата в НОИ, НАП и НЗОК. След това тя ще излезе със свои заключения и препоръки по достъпа до обезщетения, документацията и контрола за установяване истинността на настъпването на риска временна неработоспособност.

Засега не е насрочено заседание на тристранката, на което да се обсъждат други идеи за ограничаване на фалшивите болнични. Лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов нямат покана и от премиера.

Агенция "КРОСС" припомня, че в края на миналата седмица и работодатели заплашиха да напуснат тристранката. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.