• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Ангелкова заговори за смяна на директори в БДЖ

Ангелкова заговори за смяна на директори в БДЖ

София /КРОСС/ Ръководителят на движението на гара „Волуяк" не е подал сигнал за преминаването на влака. Това каза пред журналисти министърът на транспорта Николина Ангелкова във връзка с инцидента, при който на 9 октомври локомотив, движещ се от гара „Волуяк" за Централна гара-София, удари лек автомобил на жп прелез в столичния квартал "Обеля" и един човек загина.
Тя поясни, че техническото разследване по случая все още не е приключило.
Служителят на ДП НКЖИ е отстранен временно от длъжност. Все още се изясняват причините, заради които той не е подал сигнала, каза Ангелкова.

Министърът на транспорта допълни, че той ще понесе отговорност за действията си.
Тя посочи, че в момента на инцидента бариерите на прелеза са били вдигнати и преминаването на моторни превозни средства е било разрешено, именно защото прелезопазачката не е била уведомена за преминаването на влака. Първоначално бе съобщено, че бариерите били спуснати.

"До петък трябва да бъдат представени конкретни мерки за подобряване на условията в железопътния транспорт. Ако до тогава не видим конкретни мерки за справяне с проблемите, ще има смяна на директори", заяви министърът.
Проверките показват наличието на системен проблем, свързан основно с условията на труд, тяхното подобряване, поддръжката на локомотивите, поддръжката на инфраструктурата заради множеството кражби.
Утре ще бъде проведена среща с транспортните синдикати, на която ще стане ясно какви мерки ще бъдат взети за подобряване на персонала.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.