• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Миков: Изборите не дават доверие и легитимност

Миков: Изборите не дават доверие и легитимност

/КРОСС/ „Умерен оптимист съм и смятам, че народните представители ще проявят отговорност да присъстват в залата и да участват в дискусиите, и гласуването. За тази повече от година са проведени повече от 130 заседания, а между 15 и 20 са провалени, заради липсата на кворум. Има по-спокоен дневен ред и ще е добре всяка политическа сила да не търси свръх политизация на дневния ред." Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на НС Михаил Миков.

По негови думи ангажиментът на парламента е да се произнесе по Закона за защита на конкуренцията.

„Много важни неща няма да могат да бъдат приети. Главният инспектор трудно ще бъде избран, тъй като парламентарните групи са разединени. Другите, които няма да могат да бъдат приети са тези, отнасящи се до противопоставяне между парламентарните групи", поясни той.

„ГЕРБ не дойдоха на срещата със синдикатите и работодателите. Атака не влизат в НС. Това противопоставяне не от вчера. През последните години има остро конфронтационно отношение и това води до намаляване на доверието в институциите. Малко са останалите институции, които да имат авторитет, върху който да се гради държавността. Очевидно изборите не са тези, които дават доверие и легитимност, а ако дадат, то е за кратко", категоричен бе Миков.

Той не пожела да „гадае" за резултатите от изборите и подчерта, че те не дават доверие и легитимност.

„Радостта от просташките изяви се превърна в белег за политическа атрактивност. Когато скърбим за липсата на политическа култура, всеки трябва да погледне през последните години как се е държал - пред медии, политически опоненти и т.н. Това ни трябва, за да се върне доверието в институциите", допълни председателят на НС.

По думите му този парламент е бил белязан от бойкот от страна на опозицията и изрази надежда, че това поведение няма да бъде заразно и за бъдещия такъв.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.