• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Британският посланик във Вашингтон подаде оставка

Британският посланик във Вашингтон подаде оставка

/КРОСС/ Британският посланик във Вашингтон Ким Дарък подаде оставка след скандала с изтеклата дипломатическа кореспонденция с критични коментари за Доналд Тръмп, предаде БТА.

"След изтичането на официални документи от това посолство се появиха много спекулации за моя пост и продължителността на мандата ми на посланик. Искам да сложа край на тези спекулации. Сегашната ситуация ме възпрепятства да изпълнявам ролята си по начина, по който бих желал", обясни той в писмо до Саймън Макдоналд, началник на британските дипломатически служби.

"При тези обстоятелства най-отговорният път, който мога да следвам, е да позволя назначаването на нов посланик", добави той.
Скандалът започна, след като в таблоиди изтекоха писма, в които Ким Дарък нарича американското правителство "нелепо". За самия Тръмп пише, че от него "на талази се излъчва несигурност". Според посланика, медийните публикации за големи скандали между фракции в Белия дом, като цяло са верни. Ким Дарък обаче предупреждава Лондон да не подценява Тръмп и казва, че той може да бъде преизбран на поста. Британското външно министерство нарече публикуването на писмата "злонамерено", но не отрече тяхната достоверност.

В отговор Тръмп заяви, че британският посланик не се справя със задълженията си. По думите на Тръмп Дарък "не служи добре на Обединеното кралство". "Имали сме известни търкания с някои държави и мога да кажа, че британският посланик не служи добре на Обединеното кралство. Мога да ви кажа, че не сме големи почитатели на този човек и той не се справя добре със своите задължение", заяви Тръмп пред журналисти в Мористаун, щата Ню Джърси, цитиран от телевизия "Фокс нюз". "Бих могъл да ви кажа някои неща за него, но няма да ви губя времето", добави президентът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.