• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

БЕМФ: България е на прага на сериозна газова криза

БЕМФ: България е на прага на сериозна газова криза

/КРОСС/ Без тежки и сериозни реформи в сектор "Енергетика", увеличение на цената на тока ще има още следващата година. Това заявиха от Българския енергиен и минен форум. От неправителствената организация се обявиха твърдо против проекта "Южен поток", който, според тях, не носи никакви ползи на страната ни и ще последва съдбата на АЕЦ "Белене".
От енергийния форум определиха вдигането на цената на тока като най-лесния начин за решаване на кризата в сектора. Оскъпяването на електроенергията обаче ще покрие малка част от дефицита в системата, изчисли Иван Хиновски: Дефицитът е 900 милиона, който се трупа ежегодно. През следващата година може да бъде и повече. Без реформи, само с повишаването цената на електроенергията, той може да бъде компенсиран някъде около двеста милиона.
По темата "Южен поток", според експертите, България трябва да се откаже от проекта и да остави компанията "Газпром" сама да реализира газопровода.
"Парите от "Южен поток" и от редица други проекти генерират огромна политическа корупция, всъщност това са хранилките на статуквото в България", каза професор Христо Казанджиев.
"България е на прага на сериозна газова криза, предупредиха от БЕМФ. Лошото е това, че от 2009-а година, когато беше първата криза, до този момент нищо не сме научили, напротив, нещата се развиват в низходяща спирала, нещата са по-зле, отколкото 2009-а година, и това е престъпление", коментира Христо Казанджиев, цитиран от БНР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нещо шизофренично има в това, да се оплакваш от газова криза и да се противопоставяш на решаването ѝ. Но България е страната на чудесата и БЕМФ е само едно от тях - антибългарска българска организация...

16.10.2014 17:16:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.