• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

"Южен поток транспорт" получи руско разрешение за строеж на участъка на сушата

"Южен поток транспорт" получи руско разрешение за строеж на участъка на сушата

/КРОСС/Руското министерство на строителството и жилищно-комуналното стопанство издаде разрешение за строежа на руската част от морския газопровод "Южен поток"». Съгласно разрешението «Южен поток транспорт» може да започне строителни дейности, свързани с проекта, на сушата в Русия. В съответствие със законовите процедури в страната, специално разрешително за полагане на тръбите в морския участък ще бъде издадено по-късно през настоящата година от Министерството на природните ресурси и екологията на Руската федерация.

Разрешенията за строеж следват одобрението, получено през март 2014 г., на Проектната документация, която включва и Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) в Русия. Докладът за ОВОС бе резултат от обстойни проучвания и изследвания, проведени от руски и международни експерти и показа, че проектът няма да окаже значимо неблагоприятно въздействие върху околната среда. Тези заключения бяха потвърдени чрез съгласуването им от Федералната агенция по риболова, Комисията за държавна екологична експертиза и от Комисията по държавна експертиза.

Строителните дейности започват на сушата

Морският газопровод «Южен поток» ще се състои от четири тръбопровода с дължина 931 км, прекосяващи Черно море. На руския бряг «Южен поток транспорт» ще изгради наземните съоръжения и около 3 км подземен тръбопровод за връзка с преносната мрежа на «Газпром».

Полученото разрешение за строеж се отнася за всички сухоземни тръбопроводи и съоръжения и включва разрешение за изграждането на четири микротунела. Тунелите с диаметър около 2 м и дължина от 1 400 м ще позволят полагане на тръбите под брега без строителни дейности на повърхността.

Следвайки разрешението за строеж, «Южен поток транспорт» започна подготовката на строителните площадки и доставката на строителна механизация и оборудване. Компанията ще приложи и редица мерки за опазване на околната среда като преместване на защитени растителни и животински видове от местообитания, намиращи се в близост до зоната на строителството.

Полагането на тръбите в руски води е планирано да започне през ноември 2014 г., след като се получи разрешение за тази дейност от Министерството на природните ресурси и екологията. Очаква се първият тръбопровод да бъде готов за експлоатация до края на 2015 г.

Морският газопровод „Южен поток" през Черно море е компонент от газопреносната система „Южен поток", която ще увеличи сигурността на доставките на природен газ от Русия до Централна и Югоизточна Европа, тъй като създава нов маршрут за доставки и осигурява допълнителен транзитен капацитет. Морският газоопровод ще бъде с дължина 931 км, започващ от руския бряг на Черно море в околностите на Анапа, пресичащ турската Изключителна икономическа зона в Черно море и завършващ на българския бряг в близост до Варна.

„Саут стрийм транспорт" Б.В. e международно съвместно дружество, създадено за планирането, изграждането и последващата експлоатация на морския газопровод през Черно море. Акционери в компанията са руската Газпром (50%), италианската Eni (20%), френската EDF и немската Wintershall, които притежават по 15%.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТАЗИ ТРЪБА НИКОМУ НЕ Е НУЖНА, ЗАЩОТО ТЯ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ НАТОВАРЕНА С ГАЗ И НЯМА ДА ИМА ПОСТЪПЛЕНИЯ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА "ЗАЕМИТЕ" от ГАЗПРОМ. ТОВА СИ Е ЕДИН КАПАН, ЕДНА ПРИМКА, НА КОЯТО ЩЕ СЕ ОБЕСИМ САМИ КАТО ПОСЛЕДНИТЕ ГЛУПЦИ ! ИМА ДОСТАТЪЧНО ТРЪБИ, С КОИТО РУСИЯ ДА ПРАВИ ИЗНОСА СИ НА ГАЗ, БЕЗ ДА СЪЗДАВАМЕ ОТНОВО ОРЪЖИЕ ЗА ИЗНУДВАНЕ НА ТРАНЗИТЬОРИТЕ.! БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА Е ЖЕРТВА НА ТЕЗИ СТРЕМЕЖИ !

01.07.2014 11:22:24

Анонимен

ТАЗИ ТРЪБА НИКОМУ НЕ Е НУЖНА, ЗАЩОТО ТЯ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ НАТОВАРЕНА С ГАЗ И НЯМА ДА ИМА ПОСТЪПЛЕНИЯ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА "ЗАЕМИТЕ" от ГАЗПРОМ. ТОВА СИ Е ЕДИН КАПАН, АДНА ПРИМКА, НА КОЯТО ЩЕ СЕ ОБЕСИМ САМИ КАТО ПОСЛЕДНИТЕ ГЛУПЦИ ! ИМА ДОСТАТЪЧНО ТРЪБИ, С КОИТО РУСИЯ ДА ПРАВИ ИЗНОСА СИ НА ГАЗ, БЕЗ ДА СЪЗДАВАМЕ ОТНОВО ОРЪЖИЕ ЗА ИЗНУДВАНЕ НА ТРАНЗИТЬОРИТЕ. БЪЛГАРИЕ ОТДАВНА Е ЖЕРТВА НА ТЕЗИ СТРЕМЕЖИ !

01.07.2014 11:20:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.