• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Ерменков: „Южен поток” не спира, а ще минава през Турция

Ерменков: „Южен поток” не спира, а ще минава през Турция

София /КРОСС/ Когато един инфраструктурен проект не се случва, той оказва влияние върху цялата икономическа обстановка", каза пред Нова телевизия Таско Ерменков от „БСП-Лява България" относно спирането на проекта „Южен поток". Той не видя връзка между спирането на проекта и КТБ.
„Имам опасения, които не могат да бъдат доказани и тук е ролята на прокуратурата и на ДАНС, които могат да покажат много повече факти в тази връзка", заяви от своя страна Мартин Димитров от Реформаторския блок. По думите му от всички проекти са останали само санкции и неустойки. „За АЕЦ „Белене" държавата е похарчила над 2 млрд. лева, които няма да ни бъдат върнати, сега ни съдят и за неустойки", аргументира се той.
Той заяви още, че в момента Русия е в тежко финансово положение, от началото на годината рублата се е обезценила два пъти, падането на цените на петрола и газа също са оказали негативни влияния на страната. „В момента никой не е изненадан, че Русия тактически спира действията по „Южен поток", допълни Димитров.
„Нищо не се спира, а се премества в Турция", заяви Таско Ерменков и допълни, че съседите ни са се оказали по-надежден партньор. В тази връзка той попита какво ще става с нашите транзитни газопроводи, когато руският газ ще минава през Турция и Гърция.
Според Димитров Русия просто няма пари да строи „Южен поток" и затова ни вкарва в една тежка интрига.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Проблемът не е в това, кой пуска "кранчето", а в това да се спазва Европейското законодателство, гарантиращо равнопоставени пазарни отношения ! Голям е кахъра единствено на нашите рубладжии - как тъй ще се наруши руския газов мнопол, довел България до положението да плаща една от най-високите цени за газ, и те ще изпуснат новите тлъсти комисионни. А не е ли по-добре,питам се, да имаме интерконекторни връзки с Европейските страни и пазар с много доставчици, на който да се конкурират примерно ирански, азърбейжански, румънски, руски, норвежки, а дай Боже не след дълго и наш български газ ? На някой явно много му се иска да крепиме маркучите на Газпром, за да ни доят, подстригват и ръфат руските и тукашните олигарси, докато се затрием съвсем като народ !

06.12.2014 14:43:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.