• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Руски медии: България има най-голям интерес от „Южен поток”

Руски медии: България има най-голям интерес от „Южен поток”

/КРОСС/ Строежът на „Южен поток" в България е замразен, докато се произнесе Европейската комисия. Компанията на Генадий Тимченко, засегнат от антируските санкции, отстъпи поръчката на дъщерна фирма на „Газпром", но и това не оправи нещата, пише „Ведомости".

„Стройтрансгаз" на руския бизнесмен Генадий Тимченко излиза от проекта „Южен поток" по територията на България и ще бъде сменена от „Центъргаз" - подразделение на „Газпром", заяви самият предприемач в понеделник.

„Проектът ще остане замразен, докато ЕК даде зелена светлина за неговата реализация", съобщи българският президент Росен Плевнелиев.

Смяната на един участник в консорциума няма да се отрази върху сроковете за осъществяване на проекта, твърди източник на „Ведомости" в „Газпром".

Претенциите на ЕК към „Южен поток" са по повод бъдещата експлоатация на тръбата и не може да бъдат формална правна пречка за изграждането й, изтъква руският експерт Алексей Гривач.

„България има най-голям интерес строежът да продължи, но тя е сред най-слабите членове на ЕС, в страната има политическа криза", допълва „Ведомости".

Руският в. „Труд" припомня изявление на бившия български енергиен министър Драгомир Стойнев, че София няма намерение да се отказва от изграждането на газопровода.

По-рано външната министърка на Италия, председателстваща днес ЕС - Федерика Могерини, заяви, че „Южен поток" е много важен за цяла Европа, добавя вестникът.

Основна цел на „Южен поток" е да диверсифицира доставките на руски природен газ за Европа, но във връзка с напрежението между Русия и Украйна Европарламентът прикани ЕС да се откаже от проекта.

През май руският президент Владимир Путин заплаши да промени посоката на газопровода, припомня „Обозревател".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С руските вестници ще си бършем ГЪЗОВЕ`ТЕ ! Тази тръба, за която няма достатъчно газ цели да АНГАЖИРА България и след това да ЗАДЛЪЖНЕЕМ ЗАДЪЛГО, ДОРИ ЗАВИНАГИ към Русия, поради невъзможността да изплащаме ТВЪРДЕ,ТВЪРДЕ НАДУТАТА ЦЕНА на ПРОЕКТА ! Затова - да го забравят този капан ! NO ,PASSARAN !!!

06.08.2014 14:21:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.