• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Лукарски категоричен – Реформаторите няма да се разцепят

Лукарски категоричен – Реформаторите няма да се разцепят

София /КРОСС/ Реформаторският блок няма да се разцепи. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски след среща между лидерите на партиите от блока. Той уточни, че Радан Кънев днес не е участвал в срещата на "Раковски" 134, както самият той обяви по-рано днес.
Лукарски коментира, че Кънев се забавил снощи и казал, че няма да има възможност да дойде.

"Утре ще имаме ново заседание, на което имаме уверението, че той ще дойде", обясни Лукарски.
Лидерът на СДС заяви, че реформаторите не са определили група за преговори, но ще я определят, когато стане ясно как ще изглежда групата им в Народното събрание. На въпрос как гледат на формулата - правителство на малцинството със споделена отговорност, Лукарски призна, че не разбира особено този вариант.
„Не сме го обсъждали, но фактът е, че с колегите се обединяваме около идеята, че трябва да има правителство, защото влизането в един цикъл от избори ще бъде фатален за България и за избирателите", заяви той.
Лукарски не каза какво е неговото мнение по повод изказване на Петър Москов, че няма да подкрепят правителство на малцинството. Лидерът на СДС заяви, че не е обсъждано и не е взето решение от РБ и от председателството.
По-важно е около какви приоритети ще се обедини едно ново бъдещо правителство, а не това кой ще бъде премиер, смята Божидар Лукарски.
Запитан притеснява ли ги още правителство с Бойко Борисов начело или не, Лукарски посочи, че питането е за декларация, в която казват, че ще се стремят.
„Не че няма да участваме или да подкрепяме такова правителство", коментира той и допълни, че днес изобщо не са обсъждали името на Борисов. По думите му въпросната декларация е създадена в друга реалност. В сегашната реалност обаче трябва да се види, че има доста партии в парламента и положението е нестабилно. Божидар Лукарски е категоричен, че за да бъде стабилна България, трябва да има правителство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.