• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Служебното правителство ще бъде съставено навреме, увери Плевнелиев

Служебното правителство ще бъде съставено навреме, увери Плевнелиев

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев заяви в Пловдив, че все още е рано да посочи имената на премиера и министрите в служебното правителство, но увери, че то ще бъде съставено навреме и ще отразява по обективен начин задачите, които имат да се решават в държавата, предаде БНР.

Държавният глава обясни от Пловдив, че той и екипът му в момента работят усилено върху приоритетите на кабинета, защото "има много кризи, решаването на които не търпи отлагане". Освен основната задача - подготовка на предсрочните парламентарни избори, служебното правителство ще следва промяна на подхода в енергетиката.

Той подчерта, че целите, които ще следва в работата си служебният кабинет, ще бъдат оповестени на 5 август, "ако на шести, разбира се, политическите партии спазят своето обещание и ние сме във възможност, след конституционно предвидените срокове, да съставим служебно правителство и да разпуснем парламента".

"Имаме нужда от промяна на подхода в дългосрочното планиране по някои сектори, които не търпят отлагане. Служебното правителство ще подготви реформите в тях. Имаме нужда да се обърнем към Eвропейската комисия, да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и имаме нужда да ускорим в последните месеци европейските фондове", подчерта Плевнелиев.

По думите му служебното правителство би могло да има възможността два преговаря с Брюксел и дори да приключи Споразумението за партньорство с Европейската комисия за 2014 - 2020 г.

"Хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват, и готови по приоритетите и задачите пред служебното правителство да постигнат прогрес и резултати за нацията", каза още Росен Плевнелиев.

Президентът е в Пловдив, където ще открие реконструирана и обновена част от Античния стадион на Филипопол. В изградената към съоръжението кинозала за триизмерни прожекции държавният глава гледа филма "Пловдив през II век", посветен на живота във Филипопол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Бийн

Мистър Бийн е решил да се прави на мъж, но вече и кварталните кучета нямат респект от него. Оставка!

21.07.2014 15:26:57

Пудел

Росчо, ако са като теб, не, мерси! Не искаме марионетки, а истински държавници!

21.07.2014 15:26:48

Плевел

Плевел, да не си посмял да извършиш и едно назначение! Некадърен и зависим си!

21.07.2014 15:26:36

тикви

Ясно е що за хора ще назначи - некадърни и крадливи, също като него!

21.07.2014 15:26:27

Буда

Нищо не е решил този палячо! Бойко е решил и ще му ги спусне, а този само ще ги обяви.

21.07.2014 15:26:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.