• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Горските предприятия в пълна готовност за отоплителния сезон

Горските предприятия в пълна готовност за отоплителния сезон

/КРОСС/ Имате нашата подкрепа, но разчитаме и на вашите усилия и съдействие за изпълнение на общия ни приоритет за устойчиво развитие на горския сектор. Това заяви днес министър Васил Грудев на среща с директорите на шестте държавни горски предприятия. На срещата заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов и началникът на кабинета на министъра Иван Капитанов приеха отчетите на предприятията за финансовите им резултати от провеждания дърводобив, инвестиционните им програми и залесителните мероприятия, които провеждат към настоящия момент, като бяха дадени подробни данни и прогнози за изпълнението на бюджетите до края на годината.
Обсъдени бяха въпроси, свързани с един от главните приоритети на служебния кабинет за публичност и прозрачност при взимането на решенията и водените политики, като бе поставен акцент на възобновяването на диалога с неправителствения сектор в бранша.
Поставени бяха оперативни задачи, свързани с подобряване на управлението на горите. Най-сериозно бе вниманието върху необходимостта от повишаване на защитната функция на горите по отношение на вредното влияние на водите. Заместник-министър Костов изиска да се изготви списък на горите, които са в близост до значими за населението инфраструктурни обекти, за да може да се подхожда към тях с по-засилено внимание при изготвянето на планове за всякакви видове сечи, както и да бъдат включени при нужда в планове за залесяване.
Специално внимание бе отделено и на готовността на горските предприятия за отоплителния сезон, като всички държавни предприятия декларираха, че са в пълна готовност и са стартирали продажбата на физически лица на дървесина по съответния ценоразпис.
Готовността за реагиране в случай на пожари, бе другата обсъдена тема с държавните горски предприятия. Стана ясно, че предвид на израсналата буйна трева вследствие на големите валежи, при очакваните високи температури и засушаването, нараства пожарната опасност, поради което е необходима висока степен на готовност за бързо реагиране и разяснителна кампания сред населението в потенциално опасните райони.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.