• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Търновалийски: Всички ще плащаме актуализацията на бюджета

Търновалийски: Всички ще плащаме актуализацията на бюджета

/КРОСС/ Всичко това, което е предложено в проекта за актуализация на бюджета - и поемането на нов дълг, и огромният дефицит - трябва да го плащаме всички ние. Това заяви народният представител от ПГ на Коалиция "БСП лява България" Георги Търновалийски в ефира на Дарик. Той обясни, че промените в макроикономическите фактори са сериозни, което оказва влияние върху бюджета и приходите, които ще бъдат получени.
„Разходите отново можем да коментираме, но те са разпределени за всеки месец. Изхарчено е повече, въпреки че имаше и буфери и това също ще бъде подложено на дебат", каза още народният представител.
„Дали ще подкрепим актуализацията на бюджета, ще бъде обсъдено на заседание на Парламентарната група на "БСП лява България" . По всяка вероятност, виждайки какво се внася, няма да подкрепим актуализацията в тези параметри, в които ни се предлага. Не можем да приемем 1 млрд. и 60 млн. лв. намаление на приходите и 300 млн. лв. нови разходи. Аз не мога да приема това намаление на приходната част, без да бъде дадена каквато и да е мотивация за него", заяви социалистът. Той припомни, че в средата на годината е била предложена актуализация на приходите с 500 млн. лв., а след идването на служебното правителство са направени промени и е увеличено неизпълнението им с още 560 млн. лв.
„Това, че ще влезем в процедура по свръхдефицит, не е най-страшното. Лошото е, че този дефицит ще се препокрие с поемане на дълг, който трябва да бъде плащан", каза още Търновалийски. Социалистът обясни, че след като тази година сме в свръхдефицит и поемаме дългове, следващата година това ще се повтори и от добрите показатели и финансова дисциплина ще отидем на едно от последните места. Депутатът добави, че заемите, които ще изплащаме, ще станат непосилни за икономиката и приходите, които държавата предвижда да получи.
„По отношение на Фонда за гарантиране на влоговете ние имаме предложение - средствата да бъдат попълнени от управление „Банково" на БНБ", коментира Георги Търновалийски във връзка с изплащането на влоговете в КТБ. „По този начин няма да се повишава дългът, а това ще бъде заем, взет от Фонда за гарантиране на влоговете", поясни социалистът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.