• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Синдикатите са против принудителното пенсиониране

Синдикатите са против принудителното пенсиониране

София /КРОСС/ Предложенията за връщане на принудителното пенсиониране са спорни, те противоречат на конституцията и са дискриминация на работещите по възраст. Това коментира за „Преса" вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов.
Наскоро вицепремиерът Ивайло Калфин се обяви твърдо за даване на възможност на работодателите да освобождават служителите си, които са навършили години за пенсия и са навъртели нужния за излизане в заслужен отдих стаж. От социалното министерство дори заявиха готовност да представят съответния проект за промени в Кодекса на труда в тази връзка. Ведомството обаче се отказа, тъй като депутати от БСП вече внесоха такъв законопроект в Народното събрание. Калфин заяви, че продължава да настоява за принудителното пенсиониране и че ще подкрепи внесеното от народните представители предложение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Златка Наумова

Калфин е автор на най-голямото насилие от началото на промените досега,защото това с принудителното пенсиониране не е изпипано , но неговия умствен багаж е дотук!Бог да го прости!....

01.08.2015 18:28:30

Анонимен

Калфин се бори и с тези които не искат увеличение на възрастта и с тези, които не искат да се пенсионират преди 65г. Важното за Калфин е, да има насилие!

14.05.2015 01:21:40

Анонимен

Трябва да има развитие, а не принудително пенсиониране и ако има принуда, тя трябва да е еднаква спрямо жените и мъжете. Принудата, жените да се пенсионират по-рано от мъжете, при условие, че те не желаят, е дискриминация!

14.05.2015 01:09:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.