• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Димитров за Бюджет 2015: Дежа вю

Димитров за Бюджет 2015: Дежа вю

София /КРОСС/ ДПС ще гласува против бюджетите на държавата, на общественото осигуряване и на Здравната каса. Това обяви пред БНР председателят на социалната парламентарна комисия Хасан Адемов. КНСБ също е против предложените параметри, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Адемов смята, че заложеният ръст на икономиката от 0,8% е твърде скромен и предположи, че преизпълнението на приходите отново ще се преразпределя от правителството, а не от парламента. Той подчерта, че приходите в общественото осигуряване се увеличават със 150 млн. лв., в Здравната каса - с 220 млн., и тези пари ще се платят от бизнеса. Според него това не е стил на десните правителства. За ДПС има твърде много притеснителни текстове, които ще ограничават потреблението, по-конкретно - намерението да се увеличат минималните осигуровки на земеделските и тютюнопроизводителите от 240 на 420 лв.
Социално и здравно осигуряване на земеделски производители и тютюнопроизводители нараства до 141,90 лв. или 1700 лв. годишно, което е със 730 лв. повече в сравнение с 2014-а. този акт причинява безпокойство, напрежение и не на последно място съдържа в себе си протестен заряд, защото очевидно е, че една голяма част от земеделските производители ще отидат в сивия сектор.
„Дежа вю бюджет" - така президентът на КНСБ Пламен Димитров формулира оценката си за предложения от правителството бюджет за догодина. Подценени са приходите, неясна остава бюджетната философия, заключи той:
Повторение на вече виждани бюджети от времето на Дянков. Не разбрах примерно защо беше премахнато връщането на данъка върху минималната работна заплата, след като се твърди, че коалицията е дясна и няма да увеличава данъци. Това де факто е увеличаване на данъка на всички тези, които получават минимални доходи.
От януари се очаква да бъдат съкратени десетки хиляди работници в секторите млеко- и месопреработване, предупреди синдикалистът и призова за мерки за борба с дефлацията, която тласка икономиката надолу. В сектор „Енергетика" може да се стигне и до режим на тока. Димитров остава умерен оптимист за възможността до края на декември да се преразгледа повишението на възрастта за пенсиониране. Синдикатът предлага възрастта за 2015-а да се запази, а стажът да се увеличи с 4 месеца. Вноските за пенсии за безработица леко да се повишат, като се затегне режимът за събиране на осигуровките.
За увеличение в системата на приходите. Не може само да искаме ограничаване на разходите. Най-накрая да видим криминализиране на укриването на неплащането на вноски.
Според Адемов, криминализирането на укриването на вноски е спорно.
Юристи в Народното събрание винаги са били против този текст, защото смятат, че администрацията по собствен стил на работа трябва да подобри всички административни мерки и чак тогава да се премине към наказателна мярка.
ДПС е категорично против преместването на новините на турски език от БНТ 1 по БНТ 2. Няма как да се търси интеграция на малцинствата с мерки, които лишават от правото на информация, каза още депутатът от движението Хасан Адемов. Такава дискусия е удар срещу проевопрейската политика на България, смята той.
Уви, присъствието на Патриотичния фронт в управляващата формула дава своите негативни последици. В този смисъл ние сме категорично против и ще отстояваме позицията българските граждани да получават информация и от емисиите на Канал 1, защото не на последно място е и техническият проблем, че БНТ 2 няма покритие в цялата страна, което лишава българските граждани от информация. Всички от ДПС казваме, че европейският профил, ценностният профил на България по никакъв начин не бива да бъде дискредитиран от една такава антидемократична мярка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.