• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития в страната за днес, 29 октомври

Предстоящи събития в страната за днес, 29 октомври

/КРОСС/ ***

София
От 9 ч. ще започне първото редовно заседание на XLIII Народно събрание.

***
София
От 10 ч. правителството ще проведе седмичното си заседание в сградата на Министерския съвет.

***
Велико Търново
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в международната дискусия „25 години по-късно", която ще се проведе в аулата на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий".

***
София
Президентът Росен Плевнелиев ще връчи Почетния знак на държавния глава на Българския олимпийски комитет по повод неговата 90-годишнина в Гербовата зала на „Дондуков" 2.

***
София
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще вземе участие в тържествената церемония по дипломирането на Випуск 2014 на Академията на МВР.

***
София
От 10 ч. в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод стартирането на Национална информационна кампания „ИМА СМИСЪЛ да знаеш повече", посветена на рака на главата и шията.

***
София
От 10 ч. в салона на Народно читалище „Николай Хайтов-1936" ще се състои Четвъртата национална научна конференция „Публицистиката на Николай Хайтов", посветена на 95-годишнината от рождението на писателя. От 18.30 ч. в салона на читалището ще се връчи XI-та литературна награда в Националния конкурс за белетристика и публицистика „Николай Хайтов".

***
София
От 10.30 ч. на брифинг в сградата на ГД „Охранителна полиция" ще бъдат оповестени подробности по повод полицейската операция „24 часа контрол на скоростта", която се провежда за първи път в страната.

***
София
От 11 ч. в ректората на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще се състои пресконференция за оповестяване приключването на проект „Електронни форми за обучение в строителството, архитектурата и геодезията ЕФОСАГ".

***
София
В 11 ч. председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) инж. Стефан Цанков ще даде пресконференция в сградата на ДАМТН, на която ще бъдат отчетени резултатите от работата по контрола на качеството на горивата.

***
София
От 11 ч. в Националния пресклуб БТА Дружество на психолозите в България с подкрепата на Департамента по психология на ИИНЧ - БАН и СУ „Св. Климент Охридски" ще дадат пресконференция на тема: „Седми национален конгрес по психология /31 октомври - 2 ноември 2014 г., София".

***
София
От 12 ч. ще се състои официалното откриване на изложба "Designed in Poland" в МЕГА МОЛ. Изложбата представя полската школа в областта на дизайна на бижута и приложното изкуство.

***
София
От 12 ч. в Националния пресклуб БТА Политически клуб „Екогласност" ще даде пресконференция на тема: „Природата, подземните богатства и законът, прегазени от интересите на чужда компания, закриляна от министър в служебното правителство и посланик на държава от ЕС".

***
София
От 13 ч. в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се състои пресконференция на която ще бъдат представени цялостните резултати и постижения от изпълнението на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика" в периода 2009 - 2014 г. Пресконференцията е организирана от Асоциация на индустриалния капитал в България.

***
София
От 14 ч. в заседателна зала на ДП „Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за възлагане на обществена поръчка с предмет „Подмяна на индуктивни реактори с нови управляеми реактори за ТП Волуяк".

***
София
От 14 ч. в залата на СБЖ ще се проведе обществена дискусия на тема ,,Нов модел на управление в България", организирана от Форум ,,Граждански контрол".

***
София
От 16 ч. в аулата на Военномедицинска академия ще започне вторият ден от съвместния уъркшоп на Нов български университет ВМА на тема "ИТ технологии в развитието на съвременната медицинска наука и практика".

***
Благоевград
От 09.30 ч. в Заседателната зала (114) на учебен корпус 1 на ЮЗУ "Неофит Рилски" ще се проведе еднодневен курс на обучение по програмата TrainMiC®, разработена от Обединения Изследователски Център към Европейската комисия, информират от пресцентъра на висшето учебно заведение.

***
Благоевград
От 10.30 ч. ще започне тържествена церемония по време на която кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и посланикът на Ирландия Джон Бигър ще наградят участници в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците". Чрез конкурса се почита паметта на всички журналисти, които са загинали, защитавайки обществено значими каузи.

***
Благоевград
От 11 ч. Община Благоевград ще почете 100-годишнината от смъртта на Пейо Яворов с ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на големия поет в Градската градина.

***
Варна
От 10.30 ч. в аудитория „Доц. Димитър Клисаров" във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет във Варна ще се проведе пресконференция за представяне на информация относно целите и очакваните резултати от стартирането на дейността на единствения по рода си Университетски дентален център в страната.

***
Варна
От 13.30 ч. на бул. „Княз Борис I" (на разклона за „Делфинариум" ) ще се състои брифинг на терен за оповестяване на подробности по повод полицейската операция „24 часа контрол на скоростта", която ще се проведе на 29 и 30 октомври във Варна и на територията на страната.

***
Варна
От 14 до 16 ч. общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Анула Рашкова ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново
От 10 ч. в пресклуба на БТА-Велико Търново ще се състои пресконференция на групата на общинските съветници от БСП във Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново
От 10.30 ч. в кафе „Бианко" на етаж 3 в Mall Велико Търнов ще се проведе Училище за родители.

***
Велико Търново
От 11 ч. в парк "Кольо Фичето" ще се състои засаждане на японски вишни по повод 55 години българо-японски дипломатически отношения.

***
Велико Търново
От 14 ч. в Хуманитарна гимназия ще се състои празник по повод Деня на будителите.

***
Велико Търново
В 15 ч. в сградата на Факултет по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои пресконференция, с която ще бъде открит Международен фестивал на стъклото.

***
Велико Търново
От 17.30 ч. в Културен център „Хлебна къща" на Самоводската чаршия ще се проведе Работилница: Маски от папие маше.

***
Горна Оряховица
От 17.30 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев" ще се състои ХІІІ-та церемония по връчване на журналистически награди „Ряховски камъни" и представяне на последната книга на проф. Пламен Павлов „Векът на Цар Самуил", която е част от празничната програма, посветена на Деня на народните будители.

***
Кърджали
От 18 ч. във Военния клуб в града ще започне тържество по повод 1 ноември - Ден на народните будителите, организирано от Военен клуб - Кърджали, клуб „Будител"- РБ „Н.Й.Вапцаров" и клуб "Ахридос"- към СВВ-Кърджали.

***
Кюстендил
От 11.30 до 14.30 ч. на площад „Велбъжд" БЧК организира кампания за кръводаряване.

***
Пловдив
От 9 ч. в зала 5 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Мариян К. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.3 от НК за това, че на 11 декември 2013 година в землището на с. Горнослав умишлено е умъртвил баща си Кольо К. Това е първо заседание по делото. Призовани са 19 свидетели и 10 вещи лица.

***
Пловдив
От 9 ч. в зала 9 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимите Виолета И. и Иван Х. Срещу тях е повдигнато обвинение по 115 ал.1 от НК за това, че на 17 декември 2012 година в Пловдив, в съучастие като съизвършители, са направили опит умишлено да умъртвят Георги Х., като опитът е останал недовършен поради независещи от волята им причини.

***
Пловдив
От 11.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов", в малка конферентна зала, ет. 2 ще се проведе пресконференция на тема „Преглед на обществено - политическата обстановка в страната и неотложните мерки, които трябва да бъдат предприети за стабилизиране на държавата". Участие в пресконференцията ще вземат членове на ръководството на Конфедерацията, начело с президента на КНСБ Пламен Димитров.

***
Пловдив
От 13.30 ч. в зала 5 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Геро Г. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 354а ал.2 и чл.244 ал.1 от НК, за това, че в периода от 3 до 22 февруари 2012 година при условията на продължавано престъпление на публично място е придобил, държал и разпространил кокаин и амфетамин на обща стойност 220 лв. на служител под прикритие. А през периода от 22 февруари до 13 юни същата година при условията на продължавано престъпление в съучастие с Людмил М. и Георги У. е прокарал в обръщение подправени парични знаци - 501 бр. банкноти с номинал 100 евро. Делото се разглежда при закрити врати.
***
Разград
От 10.30 ч. в зала № 712 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната комисия по заетост.

***
Смолян
24-часова специализирана полицейска операция „Сигурни пътища" за контрол на скоростта ще се проведе в област Смолян.

***
Созопол
От 17.30 ч. Ще се проведе публично обсъждане на отчета на бюджета на община Созопол за 2014 година в залата на Кино-видео клуба на Читалище „Отец Паисий".

***
Стара Загора
От 11.30 ч. в Пресклуба на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на Групата на общинските съветници от БСП-БСДП в общинския съвет на Стара Загора.

***
Шумен
От 14.30 ч. в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.